Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fizess verssel!

Fizess verssel! Kultúra

Március 20-án, hétfőn kedvenc versért, versidézetért teával, kávéval jutalmazzák a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjait. A kantai iskolában rendhagyó irodalomórát tartanak a költészet nemzetközi napja kapcsán, Dimény H. Árpád Levelek a szomszéd szobába című kötetét mutatják be 13 órától a diákoknak.

 A Julius Meinl Fizess verssel! nemzetközi kampányához idén először csatlakozó tanintézményben a költészet nemzetközi napját egész napos versünneppé teszik.

– A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy minél több emberhez – és így a diákokhoz is – eljuttassuk azt az üzenetet, hogy vannak dolgok, melyek pénzben nem mérhetőek. A költészet több mint művészet. Egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást vagy akár kikapcsolódást nyújthat, főképp akkor, ha egy finom kávé vagy tea társaságában olvassuk vagy éppen írjuk – mondja Dobri Tibor, a Julius Meinl ügyvezető igazgatója. Az ünnep hangulatát fokozza, hogy a saját verssel fizető diákok alkotásait, valamint a nap eseményeiről készült diákfotókat külön jutalmazza a Julius Meinl. A legszebb versekkel és fotókkal részvételt az Udvartér Alkotótáborba és Dimény H. Árpád-verseskötetet nyerhetnek a Fizess verssel! kampányba bekapcsolódó diákok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. március 17., 6:30
    ÉRTÉKELÉS: -6

    Szép dolog verset írni, tanulni, meg szebb, ha azt a diákok körében népszerűsítik. Azt,hogy a kávét népszerűsítik egy tanintézményben,az már enyhe túlzás, ennyii erovel a spanglit is be lehetne vinni a suliba, attol az alkoto kedv is nagyobb…

    • User
      Dátum: 2017. március 18., 7:29
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Jogos a megjegyzés, dicséretre méltó az aggodalom. A diákok körében a tea és a vers lesz népszerűsítve. Menta és gyümölcstea, és (többek között) Dimény-Hasszman Árpád versei. A kávé a felnőttek kiváltsága, ez véletlenül kimaradt a cikkből.