Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Filmipari tragikomédia

Filmipari tragikomédia Kultúra

Május 20-án, szombaton és vasárnap 19 órától Kézdivásárhelyen, a Vigadóban tekinthető meg – Kolozsi Borsos Gábor és Moșu Norbert László előadásában – Marie Jones Kövekkel a zsebében című darabja, Csuja László rendezésében.

A két szereplő tizenhat karaktert játszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el. Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük. Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

A státuszgondok, a társadalmi ranglétra, a globalizáció és az identitásvesztés aktuális kérdéseit körüljáró humoros, iróniát nem mellőző történet hollywoodi sztereotípiákat sorakoztat fel írországi környezetben, ám bárhol játszódhatna. Helytől függetlenül keresi a választ az örökérvényű kérdésre: hol a helyünk a világban?

Az előadás elsősorban a Toldi-bérleteseknek szól, de jegyet is lehet váltani 15 lejért, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 10 lejért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük