Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fesztivál Kovásznán

Fesztivál Kovásznán Kultúra

Szombaton a színházé volt a főszerep Kovásznán, ugyanis a Kőrösi Csoma Sándor Líceum szervezésben, partnerségben a városi művelődési házzal, illetve a helyi önkormányzat támogatásával a művelődési központban megtartották a 6. Juventus színházi fesztivált.

Az évente növekvő és nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényen alatt a házigazda Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad mellett jelen volt a segesvári Tanulók Klubja színjátszó csoportja, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata, a bodzafordulói Mircea Eliade Líceum, valamint a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Líceum színjátszó csoportjai. Kérdésünkre Molnár János, a KCSS Diákszínpad vezetője, a rendezvény egyik szervezője elmondta: a darabok közt külön díjazták a magyar és a román nyelvű előadásokat. A zsűri tagjai: Lung László Zsolt, Tulit Éva színészek és Czilli Balázs művelődési igazgató voltak.

A román diákszínjátszók körében első lett a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul, őket a segesváriak és a bodzafordulóiak követték. A magyarok közt első helyen a Plugor Sándor végzett, megelőzve a házigazdákat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük