Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fénybe borul a Józsiás

Fénybe borul a Józsiás Kultúra

Először szervez fényfesztivált az udvarterek városában a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ). A rendezvényre Szent Iván éjjelén, szombat este kerül sor a Molnár Józsiás parkban, ahol hangulatos kivilágítással és változatos programmal várják az érdeklődőket.

A világon és országunkban is több helyen tartanak fényfesztiválokat, amelyek óriási népszerűségnek örvendenek. Ilyenkor fénybe borulnak a parkok és közterek, illetve különböző alkalomhoz illő műsorokra, tevékenységekre kerül sor. Egy ilyen eseményt kíván megvalósítani a KVISZ is Kézdivásárhelyen, hagyományteremtő céllal, hogy kimozdítsa a város lakóit a hétköznapok szürkeségéből. „Tervünk egy olyan rendezvény, ahol mindenki jól érezheti magát, kicsit megpihenhet, élvezheti a kellemes nyári estét, interakcióba léphet a várossal, a parkkal, a természettel, ismerkedhet, kapcsolatokat ápolhat, kikapcsolódhat” – tudtuk meg Szöllősi Tamástól, a KVISZ elnökétől (fotónk).
Többek között Szent Iván éjjeléhez kapcsolódó hagyományos dalok, tűzugrás, mese, boszorkányság, tűzzsonglőr, interaktív fényfestés várja majd a rendezvényre kilátogatókat, a park pedig hangulatos megvilágítást kap gyertyák és lámpások segítségével. Lesz közösségi vacsora is, amelyhez a szervezők gondoskodnak a kellemes légkörről, a résztvevőknek csak a finomságokkal megrakott kosaraikat kell hozniuk.
A szervezők mindenkit szeretettel várnak szombat este 8 és 11 óra között a Molnár Józsiás parkban, arra biztatva a városlakókat, hogy aktívan kapcsolódjanak be a fényfesztiválba. Az esemény partnerei a Civil Licit, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és Kézdivásárhely önkormányzata.
(farkas)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 24., 13:34
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Voltunk: ez a cikk es a valosagban ami ott volt, ket kulon dolog! Es a cikk a jobb, ami a parkban volt az egy amator, at nem golndolt handzsa-bandsza volt… erre kar idot, penzt es energiat fecserelni!