Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felálltak a képernyők elől

Felálltak a képernyők elől Kultúra

Idén is volt sepsiszentgyörgyi csapat a Milyen utcában laktak a dédszüleim? című, Bölcs Diákok-vetélkedő döntőjében, amelyet az Erdély Televízió közvetített vasárnap.

 

A Bölcs Diákok egy teljes tanévet felölelő interaktív és interdiszciplináris országos szintű vetélkedő, melynek fő célkitűzése a középiskolás tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, a magyar népszokásokkal, irodalommal, történelmi nagyjaival való megismertetése. A versenyt 2010-ben rendezték meg először kitalálói, akik az olvasás térvesztését a fiatalok és a világháló túl szoros kapcsolatának tulajdonították, és ez ellen léptek fel egy játékos vetélkedő keretei között.

A 108 benevezett csapat közül a Székely Mikó Kollégium BéSekk csapata, benne Füstös Zsuzsa, Székely Ágota, Szilágyi Boglárka, Tóth Alpár (felkészítő tanáruk Köllő Zsolt-Ágoston) bejutott a legjobb tíz csapat közé, majd az első elődöntőből is továbbjutott. A Marosvásárhelyen megrendezett döntőben nagyon szoros versenyben a végső sorrend a következőképpen alakult: 1. a kolozsvári református kollégium S2GZs csapata, 2. a gyergyószentmiklósi JóK.A.I.D, 3. a székelykeresztúri Virgonc dédi unokái és 4. a BéSekk. A10 elődöntős csapat július végén együtt táborozik Borospatakán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük