Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Faluünnep Vargyason

Faluünnep Vargyason Kultúra

Hosszabb szünet után a hétvégén Vargyason ismét faluünnepet tartanak. Az ünnepi hétvége nyitó rendezvényére ma, szeptember 29-én este 7 órától az unitárius templomban kerül sor, ahol Pap Attila székelyudvarhelyi orgonaművész Bach- és Vivaldi-műveket ad elő.

Szombaton a sportcsarnoknál folytatódik a program. 11 órától közös főzés kezdődik, 13 órakor nyílik meg a Homoród fotóklub Hangulatok című fényképkiállítása. 18 órakor az István Ildikó oktatta helyi néptánccsoport lép fel, majd 20 órától a székelyudvarhelyi Arany Griff Rend mutatja be a Lángoló Griffek című műsorát, amelyben az érdeklődök az Aporok leírása szerint felelevenített fáklyás táncot láthatnak, de tüzes íjászatot, tüzes botok forgatását és vívást is tartalmaz a repertoárjuk. A kisebbeket egész nap gyermekfoglalkozások várják.

Vasárnap, október elsején a 11 órától kezdődő istentisztelet keretében Dimény András nyugalmazott tiszteletest köszönti a falu, aki 100. születésnapját ünnepli, és aki korábban csaknem fél évszázadon át Vargyas unitárius lelkésze volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük