Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évfordulós tisztelgés

Évfordulós tisztelgés Kultúra

Közös felolvasásra hívja az érdeklődőket a Bod Péter Megyei Könyvtár Sepsiszentgyörgyön, Petőfi Sándor tiszteletére. Ugyanakkor a közösségi oldalon is népszerűsítik Petőfi írásait a következő napokban.

A megyei könyvtár tizedik alkalommal szervezi meg az olvasómaratont, ezúttal Petőfi Sándor előtt tisztelegnek. Az intézmény az ugyancsak tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasó-maratonhoz csatlakozik, amelyet a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervez. A felolvasás az ötlet megvalósítása óta nemzetközi szintűvé nőtte ki magát, tavaly 8 országban közel 40 ezren olvastak fel, akkor Szabó Magda műveiből. A rendezvényhez iskolák is csatlakoztak, magyarórán több száz diák olvasott fel hangosan az írónő regényeiből.

Az idei felolvasás jelmondata: „Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám.” Az est során a 195 éve született Petőfi tiszteletére szólaltatják meg írásait, de felidézik Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170. évfordulóját is. A rendezvénynek a könyvtár olvasóterme ad otthont február 20-án 17 és 20 óra között. Az estet meghívott színművészek felolvasása nyitja, majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasásait kísérhetik figyelemmel a jelenlévők. Jelentkezni a könyvtár titkárságán lehet, fontos bejelenteni, hogy milyen mű, melyik részletét olvasnák fel a jelentkezők.

A könyvtár munkatársai segítenek az olvasnivaló kiválasztásában is, az intézmény Facebook-oldalán pedig naponta osztanak meg részleteket a költő írásaiból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük