A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Érzékiség és bölcselet

Érzékiség és bölcselet Kultúra

Marosvásárhelyen bontakozott ki, ma Magyarországon él, pénteken Szentgyörgyön nyílt kiállítása az EMŰK-ben: Dienes Attila szobrászművész sajátos műveire nagyon sokan voltak kíváncsiak.
Fontos szerepet töltött be a MAMŰ-csoport (Marosvásárhelyi Műhely Alkotókör) életében, új szemléletet hozott a csoportba, hidat alkotván a fiatalabb nemzedék felé – mondta bevezetésképpen Vécsi Nagy Zoltán. Nem a hagyományos témákat dolgozta fel, autonóm művészetet művelt. Muladi Brigitta szentendrei művészettörténész méltatásában a racionalitás, tudatosság, illetve intuíció és ösztönösség összefonódását emelte ki Dienes műveiben, aki „munka közben nem veti el a szenvedélyesen, spontán érkező impulzív késztetéseit, de keresi a rendszert, a szabályszerűségeket, a világot mozgató természeti törvényeket.”
Egyetértünk Muladi Brigitta kijelentésével, mely szerint üdítő belecsöppenni a digitális világból ebbe a közegbe, a tárlatra, ahol minden részlet meg van formálva, és ahol az erotikától a mítoszokig, a metafizikától a genetikáig több univerzumba is bepillantást nyerhetünk Dienes Attila szobrai által. A kiállítás április 6-ig látogatható.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.