Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékes kezdeményezések

Fennállásának hatodik esztendejét ünnepli a Domokos Géza (1928–2007) író, a bukaresti Kriterion Könyvkiadó alapító igazgatója, az RMDSZ első elnöke, parlamenti képviselő szellemi hagyatékának ápolására létrejött Domokos Géza Egyesület. Ez alkalomból péntek este díjátadó gálát tartottak Sepsiszentgyörgyön, az Árkosi Művelődési Központban.

Domokos Péter, az egyesület elnöke megnyitóbeszédében az áldatlan körülmények közepette meg nem érdemelten lassan fejlődő erdélyi, szórványbeli és székelyföldi társadalmi, műszaki, művészeti és egyéb szakterületi kezdeményezésekről beszélt. Flender Gyöngyi, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának konzulja köszöntőjében kiemelte: az állam és a magánszemélyek patronálásán múlik, hogy felszínre kerülhessenek az embert emberrel összekötő, a közvagyon számára is értékes alkotások.

Domokos Géza-díjjal jutalmazták a csíkszeredai Imets Tamás találmányát, az agyhullámokkal irányítható multifunkcionális eszközt, Bodor Pál költő, író kulturális szervezői tevékenységét a Kriterion Könyvkiadónál és a Román Televízió kisebbségi szerkesztőségében, Domokos János művelődési szervezői tevékenységét a budapesti Európa Könyvkiadónál, a sepsiszentgyörgyi Bordás Beának az erdélyi kastélyépítészetet célzó kutatását, a bukaresti Humanitas Könyvkiadót, a sepsibükszádi KreaTúra összművészeti tábort, a sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítóteret, valamint a Multi NR sepsiszentgyörgyi magánvállalkozás iskolaifelszerelés-újítási projektjét. A sepsiszentgyörgyi Hortigala Kft. és a marosvásárhelyi Ortoprofil Kft. Domokos Géza Egyesület-díjat kapott az egyesület indulásától napjainkig nyújtott anyagi támogatásáért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük