Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdővidéki csillagok

Erdővidéki csillagok Kultúra

Ha Erdővidéken ünnep van valahol, akkor ott jó eséllyel láthatjuk fellépni a 2002-ben alakult, jelenleg több mint negyven tagot számláló olaszteleki Hajnalcsillag Néptáncegyüttest. Így volt ez nemrég a Bardoc Napokon is: fáradhatatlanul ropták a táncot a színpadon, a legkisebbek énekeltek, jól ismert gyermekdalokat, népdalokat, mindnyájan székelyruhában, szívet-lelket megmozgató odaadással, gyönyörűséggel.
A Hajnalcsillag néptánccsoport célja „csillaggá válni, nyomon követni a már évszázados múltra visszatekintő, különböző vidékeken elő népi művészeteket, régi szórakozási módokat, a népi öltözetet, a dalokat és népszokásokat – olvasható bemutatkozójukban. A néptánccsoportot Bartha Imre és Kósa Ilona Imola alapították, az oktatók között találjuk jelenleg Fülöp Csaba hivatalos táncost is, a talp­alávalót rendszerint Bartha Imre, Cseke Ágoston és Bene János húzzák.
Van egy kis-és egy nagycsoportjuk, a tagok életkora 5 és 18 év közötti, zömmel Olasztelekről, de néhányan Barótról is járnak táncolni. Magyarországi támogatásból most székelyruha-készletüket is felújíthatják: egyelőre kilenc fiú és kilenc lány kap új rendet – tudtuk meg a néptánccsoport vezetőitől.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük