Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdélyi történetek

Idén is Árkos, az Európai Tanulmányok Központban tartja 17. táborát az Erdélyi Magyar Írók Ligája (E-MIL), ahol az Erdélyi történetek címmel meghirdetett konferencia mellett tavalyhoz hasonlóan ismét lesz líra- és prózaszeminárium is.

A tábort csütörtökön délután nyitják meg, a szervezők nem vesztegeti az időt, a szemináriumvezetők (vers – Antal Balázs; próza – Király Farkas) már 18 órakor kiosztják a témákat. 21 órakor pedig Karácsonyi Zsolt költő, E-MIL-elnök és Antal Balázs felolvasóestjére várják az érdeklődőket, a beszélgetést Fischer Botond irányítja.
Pénteken két tömbben járják körül az Erdélyi történetek témát, 11–13 óra között Cs. Nagy Ibolya Farkas Árpád, Márkus Béla Szilágyi István, Demeter Zsuzsa Sigmond István, Pécsi Györgyi pedig Ferenczes István írói munkásságról tart előadást. Az Erdélyi történetek délután is folytatódnak, 15-16 óra között Zsidó Ferenc Király László, Antal Balázs pedig Mózes Attila világába kalauzolja el a hallgatóságot.
A táborlakók 17 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Kávéházban folytatják, ahol Cs. Nagy Ibolya Farkas Árpád-monográfiáját mutatják be. Farkas Árpáddal és Cs Nagy Ibolyával Szonda Szabolcs műfordító, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója beszélget. 18 órakor ugyancsak a Teinben mutatják be az Űrbálna, helyszíni versírás antológiát. Meghívottak: Papp Attila Zsolt, Karácsonyi Zsolt, Bálint Tamás, Horváth Benji és Király Farkas. Beszélgetőtársuk: Fischer Botond. 21 órakor immár az árkosi táborban Lakatos Mihály, Lövétei Lázár László és Ferenczes István olvasnak fel, beszélgetőtársuk Demeter Zsuzsa.
Szombaton 14 órakor Cseke Péter tart előadása az erdélyi irodalmi szociográfiáról, 18 órakor Király Zoltán, Király László és Bogdán László olvas fel, a beszélgetést Zsidó Ferenc moderálja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük