Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érdekes összkép

Európai uniós forrásból finanszírozott beruházásokat bemutató fotókat lehet megtekinteni Sepsiszentgyörgy főterén, a Kovászna Megye Tanácsa keretében működő Europe Direct Információs Központ pályázati felhívására érkezett alkotások képezik a kiállítás anyagát.

A Europe Direct Információs Központ Románia uniós csatlakozásának tízéves évfordulója alkalmával hirdetett meg 2017 nyarán fotópályázatot, amelyre hat háromszéki fotós jelentkezett. „Összesen 23, európai uniós forrásból létrehozott köz- vagy magánberuházásról készült fotódokumentáció, sepsiszentgyörgyi, illyefalvi, árkosi, zoltáni, zalánpataki és oltszemi beruházások keltették fel a fotósok figyelmét. A beérkezett anyagból is látszik, hogy az európai uniós pályázatok milyen széles területen működnek, így egymás mellé téve érdekes összképet mutatnak. Együtt láthatjuk a megyeszékhelyi felújított főteret, az illyefalvi iskola játszóterét vagy az étfalvazoltáni kézművesműhelyt” – mondta el Tóth Szabolcs, a központ vezetője.

A beérkező fotókat szakmai zsűri bírálta el, négy kategóriában osztott ki egy-egy díjat. Minőség kategóriában Turoczki Csongor nyert az étfalvazoltáni fazekasműhelyben készült fekete-fehér sorozatával, mennyiség kategóriában Udvardi Jenő lett a nyertes, aki kilenc európai uniós projektről készített fotókat. A kreativitás-díjat Ungurán Károly-Arnold érdemelte ki, az illyefalvi iskola udvarán található játszótérről készült fotója közönségdíjas is lett.

A megyei önkormányzatnál rögtön az uniós csatlakozás utáni évben hozták létre a Europe Direct-irodát, amely az Európai Bizottság társfinanszírozásával működik, és része az Európai Információs Pontok hálózatának.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük