Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Építészeti szemle Sepsiszentgyörgyön

Építészeti szemle Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Szeptember 21-én 16.00 órai kezdettel szabadtéri kiállításmegnyitóra kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Szabadság téren. Az arhitectura.6 építészeti szemle Brassó, Kovászna, Hargita, Maros, Szeben és Vâlcea megyék építészeti alkotásait bemutató vándorkiállítás mely kétévente kerül megrendezésre a Romániai Építészkamara szervezésében, és az utóbbi két év legjobb építészeti munkáit hivatott bemutatni. A beérkezett munkák díjazásában egy öttagú, szakmailag elismert zsűri dönt, négy építész és egy újságíró.

A vándorkiállítás összesen 9 város közterén kerül bemutatásra, melyek közül Sepsiszentgyörgy a második stáció. A szabadtéri kiállítás célja felhívni a figyelmet a minőségi építészet közösségformáló és városképformáló erejére.

A szemlére több kategóriában is lehetett nevezni: családi házak, középületek, közterek, épített örökség felújítása-restaurálása, belsőépítészet és díszlettervezés, design, meg nem valósult tervek.

További programok: 

Szeptember 23.-án 11.00 órától városi fotó műhelyre kerül sor amelynek címe Személyes napló & átmetszett helyek vezeti Andrei Margulescu bukaresti építész-fotós.

Szeptember 23.-án 12.00 órától  az Engem is érdekel az építészet projekt szervezői a De-a arhitectura támogatásával építészeti műhelyfoglalkozást tartanak kisiskolások számára a Szimpla Sepsiszentgyörgy teraszán.

A rendezvények sorozatain a részvétel ingyenes a bejelentkezéseket várjuk a arhitectura6@gmail.com

Szervezők az Országos Építész Kamara Brassó, Kovászna, Hargita, Szeben, Maros és Vâlcea megyei kirendeltsége, helyi építész koordonátor Cora Dumitrescu 

 További infók: arhitectura6.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük