Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emlékek és stigmák

Emlékek és stigmák Kultúra

Hármas kiállítás nyílt pénteken délután a szentgyörgyi Lábas Házban az Erdélyi Művészeti Központ szervezésében. A kiállításmegnyitón egymástól eltérő tematikával és alkotási módokkal ismerkedtünk meg: Fazakas Ildikó, Lakatos Gabriella és Siklódy Ferenc munkáival.

A megjelenteket Vécsi Nagy Zoltán, az EMŰK igazgatója üdvözölte, ezt követően Ráduly Zsófia hegedűművész improvizációi teremtették meg a hangulatot Fazakas Ildikó Időrajzainak szemléléséhez, amelyek a családi veszteségeket archiválják. A megnyitón Bob József marosvásárhelyi képzőművész úgy fogalmazott: „Vásznai ablaksötétítőként útját állják a külvilágra való kilátásnak. Nincs kilátás, csak miután külső képeinkkel megküzdöttünk.”

Lakatos Gabriella mámorosan rúgott fel minden szabályt, amikor képein ötvözte a kollázstechnikát a temperával, ceruzával, pasztellel, miközben családi fotókat dolgozott át mintás csomagolópapírokra. Siklódy Ferenc sem fél a nonkonformista eszközöktől, szurokkal fest, akár bútor hátlapjára is, ha úgy adódik. Keresésben van, de néha csodát talál és láttat, például a Reggel Güdücön című képén. A kiállítás július 28-ig látogatható.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük