Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Emberi vallomások

Az idén az Árkosi Kulturális Központ és az Andrei Mureșanu Színház, partnerségben a Romanian Actors by Simion Buia kulturális projekttel, egyedi fotókiállítással ünnepli a színház világnapját.

Egy hónap alatt Simion Buia az összes sepsiszentgyörgyi színészt megörökítette, ez a munka egy szép együttműködés a Teatrul Andrei Mureșanu, a Tamási Áron Színház és az M Studio között. Simion Buia az egyéni és kulturális identitást keresi a fotón és videón keresztül, amelyek az emberi arc örökkévalóságba való rögzítését célozzák. Buia fotóművészeti esztétikát hallgatott Düsseldorfi Művészeti Akadémián, valamint újságírást Párizsban.
„A Romanian Actors by Simion Buia az én hozzájárulásom a színház világnapjához – vallja Simion Buia. –Tíz éve fotózok színművészeket, és a szerep mögötti arcukat próbálom megragadni. Kétszázötvennél több színész került a lencsém elé, idősebbek – az úgynevezett aranynemzedék tagjai–, fiatalok, független színházak alkotói. A meghívás, hogy megörökítsem a sepsiszentgyörgyi színészeket, erősebb kötődést jelentett ehhez a városhoz. Viszonyom ehhez a helyhez nem régi, de annál erősebb: itt élt édesapám élete utolsó éveiben, itt pihenek meg külföldi utazásaim, színházi és filmfesztiválokon való részvételem között. Az igazságot keresem a fényképeimmel. Portréim tiszták, minimális szerkesztést használok, azt szeretném elérni, hogy a fotók legyenek az én művészi vallomásom, ugyanakkor a lefotózott színészek emberi vallomása.”
A kiállítást március 28-án, szerdán 18 órától nyitják meg az Árkosi Kulturális Központ székhelyén (Olt utca 6. szám, Bástya-ház). A belépés ingyenes, a kiállítás két hétig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük