Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élménydús évadot ígérnek

Három bemutatóra készül az M Studio Mozgásszínház a 2017–18-as évadban, tudtuk meg a társulat művészeti vezetője, Márton Imola dramaturg és Sipos Noémi sajtóreferens által tartott tájékoztatón.

Elsőként a nyolcvanas évektől Párizsban, valamint Budapesten párhuzamosan élő és alkotó Frenák Pál táncművész, koreográfus által színpadra álmodott, To_R címet viselő előadást mutatják be november 22-én. Az elhangzottak szerint Frenák ezzel a darabbal a nyers valóságot, az emberi viszonyok bonyolult világát, a felszín alatt megbúvó feszültséget tárja a néző elé a tánc és mozgás sajátos nyelvezetén.

A lift című előadás bemutatóját 2018. február 23-án láthatja a nagyérdemű, az általa már jól ismert, magyarországi Fehér Ferenc táncos–koreográfus rendezésében. Érdekessége, hogy a cselekmény egy behatárolt, szűk térben játszódik, ahol kénytelenek vagyunk ugyan összeszorulni másokkal, kapcsolatba azonban nem kerülünk velük. Legalábbis normális körülmények között. De mi történik akkor, ha a lift elakad?

A harmadik és egyben az utolsó bemutató 2018 márciusára van tervezve, és a kecskeméti Barta Dóra rendező–koreográfus által színre vitt Dance noir című darabot tekinthetjük majd meg. Amint megtudhattuk, ez a mű a férfiakat ősidők óta kísértő „végzetes nő” 21. századi felbukkanásának a mikéntjét vizsgálja.

Az évadot szeptember 24-én A Jó, a Rossz és a K**va anyád című darabbal nyitják, november 22–26. között pedig a Flow 2. nemzetközi mozgásszínház-fesztivál előadásaiban gyönyörködhetünk. Az Emberi Erőforrás Minisztériuma jóvoltából ugyanakkor Szabadkán és Pozsonyban is öregbíthetik majd a társulat hírnevét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük