Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Életre készítik a gyerekeket

Életre készítik a gyerekeket Kultúra

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdette meg a tehetség gondozásáért járó Mentor-díjat. A kitüntetést sikeres, katedrájukon túlmutató tevékenységet folytató pedagógusok kaphatják meg. A jelöléseket december 31-ig lehet megtenni.

Olyan kiváló tanárok és edzők részesülnek ebben az elismerésben, akik nemcsak sikeres karrierre, hanem az életre is készítettek fel teljes generációkat – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. Az évente beérkező nagyszámú jelölés azt mutatja, hogy sokan vannak, akik szeretnék kifejezni hálájukat azon oktatók iránt, akik fontos szerepet töltöttek be tanítványaik életében – fogalmazott András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az elismerést minden évben tíz tanár kapja meg. A 2016-os kiírásra összesen 250 jelölésből választották ki a legjobbakat. Az egyik díjazott Pető Mária, a Székely Mikó Kollégium fizika szakos tanára volt, de korábban Mentor-díjban részesült Salamon András is, a Mikes Kelemen Líceum nyugalmazott magyar szakos tanára.

A tíz díjazott mindegyike 8000 lej pénzjutalomban részesül, és megkapja a Mentor Trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük