Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eklektikus, mint az élet

Kétnapos rendezvény keretében zajlott hétvégén a sepsiszentgyörgyi Szimplában egy jó hangulatú és igen változatos kollekciókat felvonultató divatparádé. Több alkotói műhelyben is öltözködéssel kapcsolatos dilemmákban segítettek eligazodni a meghívottak, vasárnap pedig az általuk gyártott egyedi termékek vásárán válogathattunk a stíluskavalkádban.
A szombati műhelymunkák keretében Vargyasi Melinda segített tanácsokkal arra vonatkozóan, hogyan lehet egy megunt, kinőtt ruhadarabból valami újat, másat alkotni. Jánosi Ágnes a minimális anyagfölösleggel való szabászat rejtelmeibe avatott be, Könczei Alpár a csipkés-gyöngyös ruhadíszítést tanította, míg Babos-Máthé Réka és kreakidses tanítványai tervezői munkájuk folyamatáról meséltek.
A Szimpla első – de biztosan nem utolsó – divatbemutatóján a már nevet szerzett fiatal háromszéki divattervezők kollekcióit láthattuk: Jánosi Ági például sokféleképpen hordható sportos esőkabátokat hozott, míg Könczei Alpár fényes alkalmi, nagyestélyi ruhákat. A Delikates márkát felfuttató György Eszter menyasszonyi ruhákat és esőkabátokat is színpadra állított, aztán az újrahasznosítás nagy híveként alkotó Ütő Kinga ruhadarabjait csodálhattuk. Nagy Éva mindennapi utcai viseletet mutatott be, Benkő Bernadett kis felsőket, míg a kreakidsesek hozták a védjegyükké vált anyag- és színkombinációkat.
Ugyanilyen vegyes felhozatal volt a vásárban is, ahol az óraalkatrészekből és gyantából gyártott bizsuk mellett steampunk kalapok, Kelemen Kinga faékszerei, és az előző nap a kifutón felvonultatott ruhák is jól megfértek egymással. Mindezt szombaton a mongol Dzsinkaladzsi egyedi koncertjével spékelték meg a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük