Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

EKE-tábor a rétyi tónál

EKE-tábor a rétyi tónál Kultúra

Idén Réty lesz a már hagyományos, közismert EKE-vándortábor házigazdája. Dombora Lehel polgármester büszkén újságolta a jó hírt, és részletekről is beszámolt. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) a természetjárók, hegymászók, természetszeretők egyik legrégebbi társulása Erdélyben.

– Jubileumi táborról van szó, hiszen idén április 3-án volt 125 éve annak, hogy az akkori megyei főispán, Potsa József először összehívta az EKE háromszéki tagozatát. Az idei táborba körülbelül 1500 természetkedvelőt, túrázni vágyó személyt várunk a rétyi tó partjára – közölte az elöljáró.

A július 25–30. között esedékes rendezvényen az előrejelzések szerint a településen, illetve annak legalább 10 kilométeres körzetben minden szálláslehetőséget kihasználnak majd a vendégek, éppen ezért a településvezetők vendégszobák felajánlását is szívesen fogadják a lakosság részéről.

– Logisztikai feladataink vannak: vízellátást kell biztosítunk, illetve a már meglévő út mellé egy második, ún. „szerviz” útvonalat is létrehozunk, de az áramellátást, utazások előtti mozgáskoordinálást is ide sorolnám. Ilyen méretű rendezvény még nem zajlott nálunk, ezért érthető a rákészülés előtti izgalom – összegzett Dombora, elárulva, hogy az eddigi években sem volt különösebb probléma a tó vízminőségével, így a fürdőzés valószínűleg megengedett lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. július 30., 15:38
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Hazatérve Esztergomba erre gondoltam:
    Azért volt jó ismét az EKE-tábor, mert sok jó ember hónapokig szervezte, s szívét-lelkét beletette.
    Köszönjük szépen az igen szíves vendéglátást. Jó minta ez nekünk is…
    Jövőre találkozunk a környéken.