Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy idegenlégiós Baróton

Egy idegenlégiós Baróton Kultúra

Április 25-én a sepsibodoki Bara János volt Demeter Zoltán vendége a baróti Tortoma Önképző Kör soros találkozóján. Nem mindennapi ember: 2003 és 2008 között öt évet szolgált a francia idegenlégióban, ahol ezalatt öt különböző misszióban vett részt.

Négy alkalommal afrikai országokban teljesített megbízatást bajtársaival, egy küldetése pedig majd félévre Afganisztánba szólította, ahol az idegenlégiósok az észak-atlanti katonai szövetség, a NATO érdekeit „képviselték”, ahogy ő fogalmazott. Előadását nagy érdeklődés követte, a jelenlévők folyamatosan kérdésekkel ostromolták, mindenki kíváncsi volt a mifelénk inkább csak a Rejtő-könyvekből ismert elit katonai alakulat tagjainak mindenapjaira, történéseire.

Az előadó bevallotta, ő maga is fiatalként Rejtő Jenőt olvasva tett szert légiós „ismeretekre”, kedvenc regénye a Csontbrigád volt. Így kezdődött élete nagy kalandja, mely ma is tart, hiszen Sierra Leone-ban dolgozik, ahol biztonsági feladatokat lát el. Az előadáson elhangzottakról bővebb beszámolóval a következő 2018-as Székely Kalendáriumban jelentkezünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. április 28., 20:13
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Miért kellene csodálnunk egy zsoldost aki pénzért védi más ország érdekeit? Igen, kemény, de messze távol áll a Rejtő világától, Rejtő Jenő hősei mindig a jó oldalon állnak és a jót képviselik, semmi közük a valós élethez.Lehet,hogy sok a kíváncsiskodó de különbséget kell tenni azon hősök és ezen „hősök ” között.