Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dániel Éva új festményei

Dániel Éva új festményei Kultúra

A Svédországból tavaly hazatelepedett művésznő az Ambient cég kiállítóterében tavaly megnyitott tárlatával nyűgözte le a művészetkedvelő közönséget. Akkor mutatta be ugyanis azokat a műveket, amelyeket az általa kidolgozott forradalmian új technikával festett meg.

 

A képek szemünk láttára változnak, illetve mutatják más-más arcukat, ha különböző szögekből nézzük. Az életmentő műtétet végző orvosról elnevezett Hillmann-technika persze titkos: nemcsak egy különleges festési eljárás, hanem a vászon speciális kiképzése is hozzátartozik. Maga a módszer megszületése egyenesen csodába illő, hiszen Dániel Éva egy kockázatos agyműtét után „kapta”, vagyis megálmodta.

Azóta számos országban volt kiállítása, és most ugyanott, ahol ősszel megtekinthették műveit, a rendkívül termékeny, több száz művét hazahozó művésznő újabb alkotásait szemlélhetjük meg. Székelyföldi villanások, kubista vonásokat mutató figurális kompozíciók, nyári hangulatot tükröző jelenetek, nappalból éjszakába tűnő tájképek, komolyból nevetőssé változó portrék, de még férfiból nővé alakuló ábrázolás is csigázza a látogatók kíváncsiságát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük