Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csillagösvény népe

Csillagösvény népe Kultúra

Nem csak szemgyönyörködtető, hanem egyúttal nemzettudat-erősítő előadást tekinthettünk meg hétfő este a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncstúdióban. A közönség pedig szűnni nem akaró tapssal méltányolta, illetve köszönte meg a különleges élményt, melyben részesült.

Orza Călin koreográfus-rendező Prezsmer Boglárka szövegére és Kövi Arthur Bálint zenéjére álmodta színpadra a Demeter János ötletéből született eredettörténeti táncköltemény színháztermi változatát. A látottak alapján pedig kijelenthetjük, hogy méltó folytatása a Székely Vágta alkalmából júliusban szabadtéren megjelenítettnek. A Háromszék Táncegyüttes és az M Studio összefogása ugyanis magas színvonalon és hőfokon eltáncolt művet eredményezett.

Nagy érdeme, hogy hitelesen és sikeresen szövi össze, majd tárja testbeszéddel a nagyérdemű elé a meséinkben, mondáinkban, dalainkban, imádságainkban megőrzött és a székely tudatban, valamint lélekben mai napig fellelhető gondolat- és érzelemvilágot. Ebben ugyanis az Istenbe vetett hit, a minket körülölelő természet, a nekünk otthont biztosító, illetve életet adó égitestek szeretete, a nemes tulajdonságok és érzelmek jól megférnek egymással. Élni és fennmaradni pedig csak mindezek birtokában lehet és érdemes – sugallja a táncköltemény.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük