Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csereberélők tárlata

Csereberélők tárlata Kultúra

Szombat délelőtt nyílt meg a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában a helyi Hobbi Cserebere Klub tagságának tizenhetedik, évzáró kiállítása.

Beke Ernő házigazdaként köszöntötte a jelenlévőket, majd a kiállított gyűjteményeket méltatta. A helyi klubtagok képeslap-, bélyeg-, kártyanaptár, papírszalvéta-, maroktelefon-, levelezőlap-, pillangó-, ízeltlábú-, italosüveg-, szelence- és öngyújtó-kollekciói mellett újdonságként Nagy Ibolya, a babamúzeum tulajdonosa által berendezett miniatűr szobákat, a sepsiszentgyörgyi Höncz László József jelvénykollekcióját, az alexandriai Iosca Viorel tasakoscukor-, továbbá a giurgiui Daia Virgil macskaeledelesdoboz-gyűjteményét is megtekinthetik az érdeklődők a január 10-ig naponta 8–18 óra között látogatható tárlaton.

A helyi Nagy József harmadik alkalommal mutatta be makettjeit, ezúttal a bálványosi Transilvania panzió, a vajdahunyadi templom, egy kínai felhőkarcoló és a Boldog Özséb templom modelljeit készítette el, következő projektje a budapesti Mátyás-templom, osztotta meg a jelenlévőkkel. A méltatást követően a házigazda emléklapokat adott át a gyűjtőknek. Az eseményt a Molnár Józsiás-iskola petőfis diákkal kiegészült rézfúvós kvartettjének, illetve fuvola triójának előadása zárta.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük