Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bravó, Kézdi!

Bravó, Kézdi! Kultúra

A tavalyinál sokkal több jó pályázat érkezett a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) által március 26-án Kézdivásárhelyen tartandó Civil Licitre. Ebben nyilván szerepe volt annak, hogy a múlt évben nagy elégtétellel távozhattak az igényelt összeghez képest közel háromszoros támogatást elnyerő pályázók, de mindenképpen dicséretes a városi civil szervezetek ügybuzgalma és tevékenysége.

Ha tavaly 12, idén 21 nevezőt regisztráltak, és a civil szervezetek cselekvési tervei sok hátrányos helyzetű ember segítségére sietnek. Gondoltak például egyedülálló szülőkre, fogyatékosok mozgásigényére, a szegény gyerekek kultúrájának fejlesztésére, de a jó hangulatú közösségi együttlét, társasjáték, alkotás vagy tánc által, a védőnői szolgálat felújítása és a fiatalok illemtanra nevelése, személyiségfejlesztése is éppoly sürgető igény.

Nehéz dolga volt a zsűrinek, amelyben egy-egy személy képviselte a HKA-t és a Wegener Pro Sanitate Alapítványt, valamint egy külső, semleges tag is véleményt nyilvánított. Az eredmények alapján a következő három pályázat lett a befutó: A Csomópont Egyesület által indítványozott Téralkotás (szoborállítás Molnár Józsiásnak), a KreaKids Stúdió Nemzetközi kerámiatábora, illetve a Pro Pectus Egyesület Véd-jegy című projektje (a védőnői szolgálat felújításáért). Mindhármat részletesen is bemutatják a jelölő szervezetek a Vigadóban, a Civil Liciten.

A benevezettek közül további négy esélyes a különdíjra, kettőt a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, egyet a HKA, egyet pedig a kézdivásárhelyi Rotary Klub támogat. A különdíjasok névsorát az eseményen hozzák nyilvánosságra a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük