Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Befutógyanús a Hit Factory

Befutógyanús a Hit Factory Kultúra

A sepsiszentgyörgyi és baróti tizenévesekből verbuválódott Hit Factory (Slágergyár) zenekar idén alakult, de már kilenc koncertet tudnak maguk mögött. Mi több, a fiúk egyre népszerűbbek mind a rendezvényszervezők, mind a közönség körében, és már saját dalokkal is büszkélkedhetnek, amelyek stúdiófelvételére készülnek.

A 16 éves fiatalokból álló Hit Factory a barátságra alapoz, tudtuk meg a csapattagokkal folytatott beszélgetésünk során. Kiderült, hogy a zenekar gitárosai – Fákó Hunor és Balla Gellért – közel három éve gitároztak, gyakoroltak együtt (gitártáborokba is eljártak, ott tanulták a hathúros megszólaltatásának titkait), amikor úgy döntöttek, zenekart kellene alapítani, hogy a nagyközönség előtt is bizonyíthassák hangszertudásukat.
– Tavaly decemberben volt az első próbánk, de basszusgitáros hiányában nagyon nehezen haladtunk, míg végül a billentyűsünk, Kinda Dániel bevállalta, hogy a billentyűzés mellett basszusgitározzon is. Így idén áprilisban már optimistán nevet is adtunk a zenekarnak, ettől számoljuk az indulásunkat. A zene mindenkinek hobbi, ami azt jelenti, hogy többet költünk rá, mint amennyi hasznot hoz, de mi nagyon szeretjük. Ugyanakkor egy kicsit életforma is számunkra, annak ellenére, hogy nem ebből akarunk megélni. Reál és humán tagozatokon tanulunk, mindenki más-más szakmát képzel el magának, de a jövőnkben a zene is elengedhetetlen – osztotta meg lapunkkal Fákó Hunor.
A csapattagok komolyan veszik a zenekari munkát, jó példa erre az énekes, Bedő Botond esete, aki bár Baróton lakik, és ott is jár iskolába, hetente lejár Sepsiszentgyörgyre próbálni. A közönség igényeit is szem előtt tartva válogatják ki a feldolgozandó nótákat, de főként azokat a dalokat játsszák, amelyek nekik is tetszenek. Április óta kilenc koncertet tartottak, számos alkalommal teltház előtt muzsikáltak, illetve már magyarországi eseményekre is kaptak meghívást.
– Nagy segítség, hogy énekesünk, Botond édesapja segít a koncertszervezésben: a fellépések zömét neki köszönhetjük. És ez is a célunk, hogy koncertekre járjunk, és jól érezzük magunkat, amíg csak lehet – avatott be Fákó Hunor, aki úgy tartja, a koncertek a legfontosabbak, hiszen ezek által válhatnak ismertté, ugyanis a népszerűségen múlik, hogy a dalaik és azok üzenetei célba érnek-e. Mint mondták, a hétköznapi csalódásokról, nehézségekről énekelnek, de optimistán, humorosan, „slágergyári” stílusban.
A zenekar tagjai: Bedő Botond – ének, Balla Gellért gitár, Fákó Hunor – gitár, Kinda Árpád Dániel – billentyű, basszusgitár, Ferencz Zsolt – dobok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük