Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bányavakság utoljára

Bányavakság utoljára Kultúra

Ebben az évadban utoljára lesz látható az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház koprodukciója, a Bányavakság. Az előadást ma este 7 órától játsszák az Andrei Mureșanu Színház Művész-termében.

Székely Csaba trilógiájának második része, a Bányavakság egy keserű komédia egy székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és a titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

A produkciót Catinca Drăgănescu állította színpadra, a rendező munkatársa Fazakas Misi volt. Jegyek a sepsiszentgyörgyi kulturális szervezőirodában vásárolhatók. Az Osonó Színházműhely főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük