Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az őszinte Szirén

Az őszinte Szirén Kultúra

A Balassi Intézet sepsiszentgyörgyi képviseletének szervezésében zajló erdélyi körútja keretében pénteken városunkba is megérkezett Karafiáth Orsolya író- és költőnő.

A Fúj című előadóesten üres hely nem maradt a teázóban, annyian voltak kíváncsiak a „kultúrdémonra”, no és a kíséretében érkező Four Bones harsonakvartett meg Kovács Tamás „Tobzi” is magnetikus hatással bírtak.

– A függőségről írok trilógiát, ennek a második kötete a Szirén (az első kötet, a Kicsi Lili a társfüggőségről szólt) – mondta el a sok­arcú Karafiáth.

Fotósorozat, tükörcserepekből készült ruha, szobor is készült a regény apropóján, azokból ihletődve, ezeket láthattuk is a helyszínen vagy éppen a vetítésen, a felolvasott részletek pedig éppen ennyire voltak polgárpukkasztók és rémisztően őszinték, ironikusak és önironikusak.

A Szirén egy alkoholfüggőségben szenvedő család saját élményekre is támaszkodó mindennapjairól, illetve három nemzedéket képviselő nőtagjairól szól, a főszereplő 4 éves korától elkezdve. A felolvasás aláfestéséül a szerzőt ábrázoló, megkomponált művészfotó-sorozatok szolgáltak, majd azok a „Mámor-mappából” előkerülő személyes fotók, amelyek Karafiáth alkoholista múltjának felvállalt dokumentumai.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük