Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ifjúság impulzusa

A Hogyan legyünk mi a változás? címet viselő nemzetközi ifjúsági konferencián mutatták be a hétvégén előadásukat és tartottak műhelyfoglalkozást a fiataloknak a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely tagjai.

Április 13–15. között a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában került sor a Korunk kihívásai – Az ifjúság impulzusa alcímet viselő rendezvényre, amelynek „alaphangját” az Osonó, a fiatalok személyes történeteiből létrehozott, Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása adta.

– A konferencia célja annak a közös térnek a megteremtése volt, amelyben válaszokat lehet találni azokra a kérdésekre, amiket az ember ritkán tesz fel a hétköznapokban, de mégis erősen befolyásolja a mindennapjainkat. A rendezvény három napjának eseményei olyan kérdésekre keresték a választ, mint a gép és az ember viszonya, a család és a szexualitás, valamint az én és a világ kapcsolata – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

A szervezők meglátása és tapasztalata szerint a világ tele van tenni akaró fiatalokkal, és jó kérdésekre van szükség, ahhoz hogy hajlandóak legyünk újrafogalmazni vagy újragondolni a vélt igazságokat. A kérdések felvetésében és a kommunikáció, a közös gondolkodás elindításában volt szerepe az Osonó előadásának, hiszen annak kiindulópontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így az őket érintő társadalmi-szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a Fazakas Misi által rendezett produkció, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük