Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az akadémiai vita városa

Az akadémiai vita városa Kultúra

Hetven csapat, kétszáztíz résztvevő, csaknem száz bíráló és meghívott vesz részt március első hetében a Saint George City of Debate nevű rendezvényen. Románia legnagyobb akadémiai vitaversenye immár 12. kiadásához érkezett.

Vlad Vidican sajtóértekezletén elmondta: a verseny eddigi főtámogatójának visszalépése hatalmas nehézségek elé állítja a szervezőcsapatot. A rendezvény főszervezője szerint, a korábbi évek tapasztalatából kiindulva, egy ekkora léptékű verseny megszervezéséhez legalább 80 ezer lej kellene, és főtámogató nélkül maradtak. Bár van nevezési díj, ebből nem lehet fedezni a költségeket. Próbálkoztunk a polgármesteri hivatalnál is, egyelőre semmi biztatót nem tudunk – mondta el Vidican, aki úgy véli, nagy szükség van a disputa-klubokra.

– Az oktatási rendszer nem fejleszti a gyerekek kritikai szellemét, és a fiatalokat bátorítani kell abban, hogy kérdéseket fogalmazzanak meg, kíváncsiak legyenek, és egy adott problémát több különböző szempont szerint is képesek legyenek megközelíteni – jelentette ki a szervező.

A versenyt március 2–4 között rendezik meg a Mihai Viteazul Főgimnáziumban és a Székely Mikó Kollégiumban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük