Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Angyalos ünnepelt

Angyalos ünnepelt Kultúra

A reformáció 500. évfordulójának tiszteletére szervezett eseménysorozatba Angyalos is beilleszkedett egy hétfő esti templomi orgonakoncerttel, és a közösségi házban megnyitott Ignácz Rózsa-kiállítással.

Mátyás István angyalosi lelkipásztor és a hasonnevű, zalaegerszegi születésű, Bécsben élő, de erdélyi gyökerekkel rendelkező orgonaművész közötti hosszas, több éves levelezés érett oda, hogy hétfőn az utóbbit vendégül láthatták a faluban. Az 1904-ben épített gyülekezeti orgona ismét megmutatta fényesebbik oldalát, korábban ugyanis már a Fekete-templom orgonistája, Eckart Schlandt is koncertezett rajta.

A Balassi Intézet a reformációhoz kötődve a Makkai-családnak az egyházi életben is fontos szerepet játszó (író) személyiségeit mutatta be több kiállításon, ezek egyikét hozták el Angyalosra, az állandó jelleggel a kovásznai lelkészi hivatalban közszemlére bocsátott, de kiegészített és felújított Ignácz Rózsa-anyagot. Makkai Sándor író izgalmas egyéniségű színész-írónő unokahúga ugyanis a református egyházi lapok állandó munkatársa volt, a hollandiai református világtalálkozóról is ő tudósított. A kiállítás még több hétig várja az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük