Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Angyalokkal kommunikáltak?

Angyalokkal kommunikáltak? Kultúra

A közösségi médiában nyilvános eseményként volt meghirdetve, hogy hétvégén kétnapos kurzust tartanak a helyi Aura Otthon szervezésében Kézdivásárhelyen, ahol a székelyudvarhelyi Vofkori László reikimester az angyalokkal való kommunikációt tanítja meg az érdeklődőknek, bárki jelentkezhet. Az előadás lapunk figyelmét is felkeltette…

Már a rendezvény előtt furcsa helyzet alakult ki, az előadó az újságírókkal való negatív tapasztalataira hivatkozva visszautasította interjú-megkeresésünket, amelyben többek között azt szerettük volna megkérdezni tőle, hogy mit takar az angyalkommunikáció kifejezés, miért kerül 150 lejbe a kurzus stb. Csupán abba egyezett bele, hogy hallgatóként részt vegyünk a tanfolyamon.
Vofkori (nem azonos a földrajzi és helytörténeti szakíróval, ő 2008-ben elhunyt) az előadás során elmondta: 20 éve tevékenykedik természetgyógyászként, ennyi ideje foglalkozik angyalkommunikációval is, ezen az úton F. E. Eckard Strohm Atlantisz angyalai című könyve indította el. Ezt követően a fent nevezett szerző könyvéből merítve vezette be a tucatnyi, többségében női érdeklődőt a rejtett tudás birodalmába.
A kurzus két napon keresztül, reggel kilenctől este hatig tartott. Vofkori szerint angyalok igenis léteznek, nem feltétlen úgy, ahogyan azt pl. a keresztény egyház tanítja, de jelen vannak életeinkben. Olyan entitások, amiket Isten teremtett, és különböző rangúak, közülük az őrangyalok azok, akik végigkísérik az embert különböző életein (értsd: előző életek – a szerk.). Az őrangyal szerepe, hogy segítse az embert, azonban nem avatkozhat olyan eseményekbe, amelyek a karmikus sors részei (vagyis eleve elrendeltetett). Buta példával élve: akinek nincs a karmajába írva, hogy autóbalestben fog meghalni, azt megmenthetik, de akinek ez meg van írva, azon még az őrangyalok sem tudnak segíteni!
Vofkori fotókkal szemléltetette, hogy az angyalokat látni is lehet. Fényképeket mutatott, amelyeken kis energiagömböket lehetett megfigyelni az emberek körül – laikus szemmel nézve nekünk úgy tűnt, mintha a fotókon a vaku fénye tükröződött volna vissza. Az előadó hangsúlyozta: az angyalok formája változhat, hiszen megesik, hogy testet öltethetnek, hogy úgy segítsék az embert. Majd kitért az ún. bukott angyalokra is, akiknek száma – mivel Isten igazságos – mindig egyenlő a jó angyalokéval. Az előadás tetőpontjaként egy filmbe illő, ördögűzős jelentet mesélt el, amikor Szentgyörgyre hívták, mert valakit megszállt egy entitás.
Sajnos csak kezdő szinten sikerült elmélyülnünk a témában, mert szünetben, amikor ismét arra kértük, válaszoljon a bennünk felmerült kérdésekre, azt a választ kaptuk: ha nem veszünk részt a teljes, kétnapos kurzuson, távozzunk, mert zárt körű rendezvényről van szó (holott az eseményt a Face­bookon nyilvánosan hirdették). Annak még utánajártunk, hogy a 130 oldalas könyv, amiből az oktató inspirálódott, különböző meditációs technikák segítségével javallja felvenni a kapcsolatot az angyalokkal. Hogy ez a tanfolyam résztvevőinek végül sikerült-e, azt nem tudjuk, de hogy a tandíjat kifizették, az egészen biztos. Okos – mondaná erre a zsidó viccek hőse…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 26., 8:31
    ÉRTÉKELÉS: 3

    mi alapjan szamolja a tarifat? miert 150 lej? vagy az angyal vilagba is van GDP es olcsobb mondjuk egy kis ordoggel beszelni mint egy angyallal? csak megsugom mellekesen, hogy a romaniai sex chaten 1 perc beszelgetes 1 euroba kerul…..

  • User
    Dátum: 2018. június 26., 12:05
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Jó cikk. Viszont nem értem,olyan vádaskodó íze van. Talán a cikk írója szerette volna zsebre vágni a tandíjat???? Vagy ANAF alkalmazott??? Egy rendezvény attól zártkörű, hogy csak egy bizonyos (ebben az esetben aki kifizette a tandíjat) körű, számú személy tartózkodhat. És nem azért mert titokban szervezik meg vagy sem. A többit döntse el mindenki maga. Egy szép napot mindenkinek.

  • User
    Dátum: 2018. június 26., 13:56
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Ha valaki a 21. században képes fizetni azért, hogy az angyalokkal kommunikáljon, akkor tényleg vannak csodák. Vofkori úr nagyon okos ember.

  • User
    Dátum: 2018. június 26., 18:31
    ÉRTÉKELÉS: 12

    en csak azt nem ertem ha a tisztelt eloado kepes az angyalokkal beszelni akkor miert vesz el penzt? vagy netan az angyalok is anyagiasak es ok sugjak neki, hogy fejje meg az embereket? Mert ha az „angyalok” ilyen anyagiasok, akkor inkabb hiszek egy gyufasdobozba….. az ilyen eloadok tobbet artanak a spritualizmusnak mint amennyit hasznalnak. szidjak a kereszteny egyhazat hogy mennyire anyagiasok, es kozbe ezek a mesterek is ugyanazt teszik.

    • User
      Dátum: 2021. szeptember 7., 7:27
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Tudtom szerint egy szóval sem szidta a keresztény egyházat. Egyszerű kérdés: Ha rászánod az idődet valakire és az energiád pl: tanítasz egy inast autószerelőként- azt biztos nem a két szép szeméért teszed. Valamiből élned kell neked is. Ezelőtt sem volt semmi ingyen, vagy meg kellett fizetni az árát vagy ledolgozni/viszonozni. A pap is pont úgy elveszi a pénzt és van egyházadó is. Szóval a feloldozás, mise stb egyszóval a pap ideje és energiája sem ingyen van.