Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ELŐADÁS

A Kónya Ádám Művelődési Házban július 25-én, kedden 18 órától prof. dr. Horváth István, a Magyar Tudományos Akadémia nagydoktora és prof. dr. Sebestény Tamás orvos, agykutató tart előadást A természet tökéletességének tükörképe bennünk rejlik címmel. Téma: az érelmeszesedés, a szívinfarktus, az agyvérzés, az érszűkület megelőzhető és gyógyítható. Az előadás karitatív jellegű, az adományokból hátrányos helyzetű és betegségben szenvedő gyermekeket támogatnak.

 

EMLÉKEZÉS

1981, Anna-nap, Szent Anna-tó. Az akkor és ott történtek 36. évfordulóján az emlékezés, emlékeztetés és hagyományteremtés szándékával hívják az események egykori szereplőit, résztvevőit és nézőit, illetve a történtek iránt érdeklődőket közös főhajtásra és tanácskozásra szerdán, július 26-án 14 órára a Szent Anna-tó melletti kápolnához. Érdeklődni Bedő Zoltánnál (tel.: 0744.824.042) és Fazakas Zoltánnál (tel.: 0744.347.230).

 

  1. FILMTETT WORKSHOP

Negyedik alkalommal költözött Sepsiszentgyörgy közelébe a Filmtett Workshop: a filmkészítés folyamatával ismerkedő, Kárpát-medencei fiatalokat vendégül látó alkotótábort korábban kétszer szervezték meg Besenyőn, idén pedig Árkosra tértek vissza. A tábor július 17-én kezdődött, július 21-én pedig beindultak a forgatások. Mentoraik és segítőik nemzetközi hírű filmesek: a rendezőcsoport vezetője idén Pálfi György (Taxidermia), a színészcsoporté Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya (Ernelláék Farkaséknál), a rendezőasszisztenseké Páll Zsolt (Szabadesés), az operatőröké Tóth Zsolt (A vizsga) és Bántó Csaba (Ernelláék Farkaséknál), a vágóké Lemhényi Réka (Final Cut: Hölgyeim és Uraim!, De ce eu?), a hangmestereké Várhegyi Rudolf (Szerdai gyerek) és Székely Tamás (Saul fia, Testről és lélekről). A tábor közvetlen célja, hogy a csütörtöki, július 27-i esti, nyilvános vetítésre elkészüljön négy kisjátékfilm és hat, rövid animációs film.

 

RAJZPÁLYÁZAT

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum rajzpályázatot hirdet Városunk kincsei címmel, melynek célja az 590 éves Kézdivásárhely bemutatása. Nevezni a város történetével kapcsolatos esemény(ek) és helyszínek bármilyen technikával (vízfesték, tempera, ceruza, zsírkréta, kollázs, stb) történő ábrázolásával lehet, A4-es méretű munkákkal. Az augusztus 15-ig a múzeumba eljuttatott munkákat az Őszi Sokadalom idején állítják ki, 3–6, 7–10, 11–14 éves korcsoportokban egyet-egyet díjazunk. 15–18 éves korosztályban olyan pályamunkákat (szórólap, térkép, plakát stb.) várnak, amelyek minél érdekesebben, kreatívabban mutatják be és ajánlják Kézdivásárhely turisztikai látványosságait. A pályamunkák hátoldalára írják fel a munka címét, készítő nevét, életkorát, elérhetőségét.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük