Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

DOKUMENTUMFILM

Az érdeklődésre való tekintettel újra vetítik az Emlékmű helyett – Vaszi Jánoska emlékére című dokumentumfilmet ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban.

 

KIÁLLÍTÁS

Ma 18 órakor Nélküle fű sem nőtt… Egy modern és társadalmi felelősségvállaló asszony szerepei a századfordulón: Bornemissza Elemérné Szilvássy Carola című kiállítás nyílik a Lábas Házban. Köszöntőt mond: Czimbalmos Kozma Csaba városgondnok, a kiállítást megnyitja: dr. Flender Gyöngyi konzul.

 

ÖTÉVES AZ OLVASÓTÁBOR

Ötödik kiadásához érkezett a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár és a csernátoni Haszmann Pál Múzeum szervezte, 5–8. osztályosoknak szóló olvasó- és kézművestábor. Ezt a kis léptékű, de jelentős évfordulót idén egy közös, emlékező délutánnal szeretnék megünnepelni a szervezők, amelyet Fűszál-koncert zár. Erre hívnak szeretettel július 21-én, pénteken 16 órára a csernátoni múzeumkertbe minden korábbi táborlakót, kísérőtanáraikkal együtt.

 

JAZZ-TÁBOR

Július 15–22. között, Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Ház és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület megszervezi a 11. Jazz és Improvizációs Zenei Tábort. A napi program: egyéni hangszeres oktatás, jazzelmélet, jazztörténet, zenekari gyakorlat, koncertek és jam-session-ök.

Érdeklődni és jelentkezni lehet a +40742.769.628-as telefonszámon vagy az endrelazar@yahoo.com e-mail-címen.

 

MESETÁBOR

Augusztus 13–18. között a csernátoni Hanna Panzióban megszervezik a Nagy-Kopeczky Kálmán Mesetábort. A tábor részvételi díja 500 lej, amely tartalmazza a foglalkozásokat, a kirándulásokat, a szállást és az étkezést. Jelentkezni a peterorsi27@gmail.com e-mail-címen vagy a 0757.047.717-es telefonszámon lehetséges. A helyek száma korlátozott. Jelentkezési határidő: július 13.

 

eddig

 

Sylvester Lajos Emléknap

A csernátoni Sylvester Lajos Községi Könyvtár névadójára emlékezve A színház bűvöletében és fogságában címmel szervezi idei rendezvényét július 16-án, vasárnap 12 órától. Előadást tart Fülöp Margit nyugalmazott tanítónő, László Károly színművész, Nagy B. Sándor dramaturg, a könyvtár pincegalériájában a csernátoni népi színjátszást bemutató kiállítás nyílik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük