Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MOZI

* Pénteken 18 órakor A galaxis őrzői 2. (am. sci-fi, akciófilm, r. f., 137 p.); 18.15 Arthur király: A kard legendája (am.–ausz. kalandfilm, akció, r. f., 126 p.); 20.30 Alien: Covenant (am. horror, sci-fi, thriller, r. f., 122 p.); 20.45 A kör (am. dráma, r. f., 110 p).

* Szombaton 12 órakor Ricsi, a gólya (lux.–belg.–ném.–norv.–am. családi animációs film, m. sz. 85 p.); 12.15 Ricsi, a gólya (r. sz.); 14.10 A Vatikáni Múzeum (ol. dok., m. f., 70 p.);14.15 Csápi – Az óceán hőse (sp. családi animációs film, r.sz., 92 p.); 16 órakor A galaxis őrzői 2.(r.f.); 16.15 A Vatikáni Múzeum (m. f.); 18 és 20. 30 Arthur király: A kard legendája (r. f.); 18.30 A kör (r. f.); 20.45 Alien: Covenant (r. f.).

* Vasárnap 12 órakor Ricsi, a gólya (m. sz.); 12.15 Ricsi, a gólya (r. sz.); 12.15 Csápi – Az óceán hőse (r. sz.); 14 és 16. 15 A Vatikáni Múzeum (m. f.); 16 órakor A galaxis őrzői 2.(r. f.); 18 és 20.30 Arthur király: A kard legendája (r. f.); 18.30 A kör (rf.); 20.45 Alien: Covenant (r.f.).

MONUMENTÁLIS SZOBRÁSZAT

Május 5-én kezdődött és 15-ig tart a Bálványos Resort szervezésében a Transylvania Monumentális Szobrászati Szimpózium a négycsillagos bálványosfürdői szállodában, melynek keretében alkotás közben megfigyelhetők a világ minden sarkából érkezett művészek munka közben. Szombaton, május 13-án 11 órától bográcsgulyásozással összekötött nyílt napot tartanak a sajtó képviselői, a helyi művészek és kritikusok, valamint a kortárs szobrászat kedvelői számára.

SZÍNHÁZ

* A sepsiszentgyörgyi TÁSZ szombaton 19 órától a kamarateremben Harold Pinter Évforduló című darabját adja elő (rendező: Alexandru Dabija).

* Szombaton 19 órától a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum Bocsárdi Angi Gabriella Drámatermében kerül sor az Osonó Színházműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkció 475. ünnepi előadására.

KALENDÁRIUM

Ma 18 órától a baróti Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete és Erdővidék Múzeuma Kalendáriuma közös szervezésében a múzeum Kászoni Gáspár Termében a madarak és fák napja alkalmából Tamás Réka tart előadást.

ZENE

* A Plugor Sándor Művészeti Líceum koncertje ma 19 órától hallható a Tamási Áron Színházban.

* A sepsiszentgyörgyi unitárius templomban ma 18 órától az amerikai Lubbock Keresztyén Egyetem kórusa tart koncertet.

REFORMÁTUS KONFERENCIA

A Diakónia Keresztyén Alapítvány sepsiszentgyörgyi fiókja konferenciát szervez május 11–12-én Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban (Gyöngyvirág utca 1. szám).

 

A MAGYAR NYELV NAPJAI

A Kézdivásárhelyen zajló verseny és konferencia programja szerdai lapszámunkban olvasható, vagy honlapunkon.

KÖNYVBEMUTATÓ

* Kiss István Éld az álmaid, ne álmodd az életed! című művét mutatják be ma 18 órától Kézdivásárhelyen, a Kosztándi Galériában.

* Ma 18 órától a Bástya-házban Pap Vera Ágnes műfordító, skandinaviszta Linn Ullmann A nyugtalanok című könyvét mutatja be.

* Vasárnap 17 órától a csernátoni Sylvester Lajos Könyvtárban bemutatják  Gyila Sandor A titokzatos kovásznai asszony című kötetét.

ELŐADÁS

Ma 17 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében a Szent Korona történelmi szerepét és koronaőrség tevékenységét mutatja be Hunyadi László.

TÁRLAT

Vasárnap 16 órakor Kovács Géza Sandro Botticelli-díjas szobrászművész kisplasztikai kiállításának megnyitója a Pincegalériában.

TANULJ ÉS SZÓRAKOZZ!

Szombaton a Vinca Minor Egyesület, Csomád-Bálványos Natura 2000 terület Gondnoksága nyolcadik alkalommal rendezi meg a Tanulj és szórakozz a Büdös-hegy napján! elnevezésű eseményt Bálványosfürdőn.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük