Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Májusi túra a nárciszrétre
Május 7-én, ezúttal kivételesen vasárnap, 86. alkalommal indulnak útnak Erdővidék túrázói. A kirándulás egy másik szempontból is újszerűnek ígérkezik: idén nem az Erdőfüle felett magasodó, és ilyenkor teljes pompájában virágzó, a helyiek által Kankóskertnek nevezett, mintegy másfél hektár nagyságú nárciszmezőt keresik fel a kirándulók, ahogy tették azt hét éven át, hanem a szentegyháza-lövéteit. Az öt hektár kiterjedésű, védett terület Románia egyik legnagyobb nárciszmezője, egy négyzetméternyi területén akár 200 tő csillagos nárcisz is előfordulhat. A túrát Moraru Norbert és Demeter Zoltán vezetik. Indulás 9 órakor a baróti buszmegállóból Homoródkeményfalváig, majd a Nagy-Homoród völgyét követve jutnak el a Jócsorgó-forráshoz, innen a Nagybükk-patakának völgyén kapaszkodnak ki a Pokol-lázra, melyen a nárciszrét is található. Jelentkezni péntek délig lehet a 0746.089.140-es telefonszámon.

Koncertkörúton a TransylMania
Európai körútra indult a 2002-ben Baróton alakult TransylMania zenekar. Az Ismerj meg, Európa elnevezésű, tíznapos turné keretében először a budapestiek előtt zenél a jelenleg nyolctagú együttes, majd Bécs és München következik. Brüsszelben éppen május 9-én, az Európai Unió ünnepén koncerteznek, végül Dublinban és Manchesterben lépnek fel. Cseresznyés Szilamér zenekarvezető úgy fogalmazott, a turnéval azt szeretnék elérni, hogy a koncertek alkalmával valamelyest „gyűjtsék össze” az Európa különböző országaiban élő magyar közösségeket, arra biztatva és bátorítva őket, hogy őrizzék és ápolják hagyományaikat, gyermekeiket pedig magyar öntudatra neveljék. Terveik szerint a koncertek előtt kisfilmekkel, promóciós anyagokkal is népszerűsítik Erdélyt, utánuk pedig közönségtalálkozókat, gyermektáncházakat tartanak.

MOZI

* Ma 18 órától Öldöklő szerelem (am. thriller, 100 p.); 18.15-től Halálos iramban 8 (akciófilm, 160 p); 20 órától Halálos iramban 8. (magy. szink.) és A galaxis őrzői 2. (am. sci-fi akciófilm, 137 p.); 20.45-től Vén rókák (am. komédia, 96 p.).

 

KIÁLLÍTÁS

* Pénteken, május 5-én 17 órától az Erdélyi Művészeti Központ III. emeleti kiállítóterében megnyílik Kiss László festőművész kiállítása. A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész köszönti. Közreműködik az Impro–Víziók 2.1 zenekar (hegedű: Kelemen István, hegedű-ének: Gáspár Csaba, nagybőgő: Vitályos Lehel). Az esemény utáni jó hangulatról a Kékfrankos Borház gondoskodik.

* Május 6-án, szombaton 11 órától a kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában Impressziók címmel nyílik tárlat csíkszeredai és székelyudvarhelyi festőművészek munkáiból. Megnyitja Beke Ernő, szaval Gáspár Anikó.

 

SZÍNHÁZ

* Pénteken 19 órától a Tamási Áron Színházban Harold Pinter Évforduló című darabját mutatja be a magyar társulat. Rendező: Alexandru Dabija.

* A Háromszék Táncegyüttes pénteken 19 órától Háromszék Táncstúdióban mutatja be a Könczei Árpád rendezte, Mundruc című táncszínházi előadását. A darab május 6-án, szombaton 19 órától is megtekinthető. Jegyek elővételben a kulturális szervezőirodában kaphatók (tel.: 0267.312.104).

* Május 7-én, vasárnap és 8-án, hétfőn 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban, Kolozsi Borsos Gábor és Moşu Norbert László előadásában Marie Jones Kövekkel a zsebében című előadása tekinthető meg Csuja László rendezésében.

 

ZENE

Május 8-án 19 órától szimfonikus hangversenyt tart a budapesti Liszt Ferenc Kamarazenekar a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban. Hangversenymester: Péter Tfirst hegedűművész, szólista: Fátyol Rudolf hegedűművész.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük