Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

* Ma 17 órakor a Kovásznai Kádár László Képtárban nyitják meg a XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon kiállítását. A tárlatot Magdó István, a MFVSZ erdélyi alelnöke méltatja. Az eseményen közreműködnek: Fülöp Zsolna, Karácsony Attila és Szabó Róbert diákok (felkészítő tanár: Kurta Béla).

* Ma 18 órakor a Székelyföldi Vadászati Múzeumban díjazzák az V. Transnatura Nemzetközi Természetfotó Pályázatra beküldött munkákat, illetve azokból kiállítás nyílik. Az eseményt Radisics Milán természetfotó-riporter, a National Geographic fotósa, zsűritag méltatja, a munkákat dr. Dorel Găină fotóművész, Damokos Csaba dizájner zsűritagok értékelik.

* Bajkó Attila csíkszeredai származású festő- és bábművész, illusztrátor munkáiból nyílik kiállítás október 7-én, vasárnap 16 órakor a sepsiszentgyörgyi Tein teaházban. Bajkó Attila jelenleg Temesváron él, ahol festés mellett díszlet- és bábtervezéssel foglalkozik. Különleges technikával készített színes fakazettáin archaikus és modern mesék, történetek elevenednek meg.

* Október 7-én, vasárnap 12.30-kor a zabolai Csángó Néprajzi Múzeumban Barthos Jenő (1918–2018) zabolai nyugalmazott iskolaigazgató, közéleti személyiség, műkedvelő, képzőművész születésének 100. évfordulója alkalmából, munkáiból festészeti emlékkiállítás nyílik.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órakor a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében mutatják be Czilli Aranka Nyitott ablak című kötetét. A szerzővel Mezey Katalin (Budapest) Kossuth- és József Attila-díjas költő, a Széphalom Könyvműhely Kiadó vezetője beszélget. Közreműködnek: a Kőrösi Csoma Sándor Líceum Tiszta Szív gyermekkórusa, Gyerő Katalin tanárnő vezetésével, valamint Finna Eunika, Kiss Eszter, Gyenge Tímea és Sinka Norbert, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai.

 

GYÜLEKEZETI HÉTVÉGE

A Romániai Evangélikus–Lutheránus Egyházközség október 6–7. között ünnepi gyülekezeti hétvégét rendez a sepsiszentgyörgyi templom építésének 20. évfordulója alkalmából. A rendezvény helyszíne a Sepsikőröspataki Diakóniai Központ. Program: szombat 10.00 bevezető áhítat; 10.30 Szegedi László generális direktor előadása; 12.00 kulturális programok: fellép a gyülekezet Jubilate Deo kórusa, a Kantate gyermekkórus és a Bartimeus Játszóház tánccsoportja; 15.00 szabadtéri foglalkozások (kézművesvásár és -foglalkozás). Vasárnap: 11.00 hálaadó istentisztelet a 20 éves templomért, igét hirdet dr. Blázy Árpádné Márta kelenföldi lelkész; a Magyar Korona hiteles másolatának kiállítása; Mihaela Buhaiciuc és Szabó Levente ünnepi műsora.

 

SZÍNHÁZ

Ma 11 órától a Kamarateremben Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka (r. Zakariás Zalán) című előadását játssza a Tamási Áron Színház. Vasárnap 19 órától a nagyteremben A. P. Csehov Meggyeskert című drámája tekinthető meg Sardar Tagirovsky rendezésében.

 

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház október 6-án, szombaton 11 órától a bábszínház stúdiótermében, szabad előadásként játssza a Bálna Béla című tengeri történetet. Az előadásra a jegyek előfoglalását a 0755.335.400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várják. A helyek száma korlátozott. Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen. Egy jegy ára 7 lej.

 

TÁNC

Ma 17 órától Sepsiszentgyörgyön, a Szabadság téren a Kék Hold Táncklub szervez villámcsődületet, amellyel a közösségünk sokszínűségére és a tánc közösségépítő erejére hívják fel a figyelmet.

 

KONCERT

Ma 21 órától a kézdivásárhelyi Jazz Cafféban a pszichedelikus folk-rockot játszó debreceni Van zenekar koncertezik. Zenei műsorunk gerincét saját dalok képezik, melyek egy része instrumentális, másik része pedig szöveges szerzemény. Az együttes tagjai: Tóth Emese (ének), Dickmann Roland (barokk és népi furulyák, középkori duda, középkori síp, akusztikus gitár), Fábry András (basszusgitár, gitár), Karácsonyi Szabolcs (elektromos gitár), Sándor Balázs (dob), Kiss Ernő (ciszter, koboz).

 

RÉGIZENE A KASTÉLYBAN

A baróti Kájoni Consort régizene-együttes szombaton és vasárnap az olaszteleki Daniel-kastélyba hívja és várja az érdeklődőket a VIII. Erdővidéki Régizene Találkozóra és reneszánsz családi napra. Szombaton 15 órától, a kastély udvarán táncházat tartanak az olaszteleki Cygnini ének- és táncegyüttes vezetésével, de lesznek kézműves-foglalkozások és az EduKastély projekt társasjátékaival is ismerkedhetnek a résztvevők. Vasárnap 17 órától koncerteket tartanak. Fellép a Cygnini ének- és táncegyüttes (Olasztelek), a Gyűszűvirág régizene-együttes (Sepsiszentgyörgy), a Trombita trió (Sepsiszentgyörgy)  és Kájoni Consort régizene-együttes (Barót). Meghívottak: Tokos Lilla, Cristian Eszter (Barót). A rendezvények partnere az olaszteleki Daniel-kastélyszálló. Mindkét rendezvényre mikrobusz indul a baróti polgármesteri hivatal elől, szombaton 14.30-kor, vasárnap 16.30-kor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük