A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 19 órától az uzoni Erdélyi Lajos Könyvtár előadótermében Préda Barna bemutatja Azok az évegcsűri legények – Zalánpataki történetek című könyvét. Közreműködik a könyv lektora, dr. Péter Sándor, illetve Préda Jenő zalánpataki muzsikus.

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.15 A hihetetlen család 2. (am. animációs film); 16.30 A védelmező 2. (am. thriller); 18.30 A hely (ol. vígjáték, 105 p.); 18.45 Barátom, Róbert Gida (am. családi film, 110 p.); 20.30 Mamma Mia! Sose hagyjuk abba (am. zenés vígjáték,  magy. szink.); 20.45 Mission: Impossible – Utóhatás (am. akciófilm, magy. szink.).

CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ

Autóbusz indul augusztus 18-án, szombaton a Csíksomlyói Passióra. A Magyar Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekar közös produkcióját először mutatják be „eredeti helyszínén”. Érdeklődni és iratkozni a délutáni órákban (22 óráig) a 0749.233.447-es telefonszámon lehet. Határidő: augusztus 12.

NÉPZENETÁBOR

Augusztus 12–17. között rendezik meg a 8. Mozsika Népzenei Műhelymunkát Csernátonban, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa szervezésében. A tábori műhelymunka keretében a résztvevők kiscsoportokban népdalokat tanulnak, illetve hegedűn, brácsán és nagybőgőn egyesével, vagy hangszerenként elosztott kiscsoportokban, az oktatók szakmai irányítása mellett tanulnak népzenét zenei ismeretüknek megfelelően. A műhelymunka során szerzett ismereteket a résztvevők a rendezvény zárónapján mutatják be. Jelentkezni, érdeklődni a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. sz.), a 0267.351.648-as és a 0742.148.687-es telefonszámokon, vagy az istvan_magori@yahoo.com e-mail-címen lehet. A műhelymunka támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.