Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

SZENT GYÖRGY NAPOK

Április 24., hétfő:

10 és 12 óra: Angyalbárányok – a szlovákiai Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása, Bod Péter Megyei Könyvtár (7 lej);

17 óra: tárlatvezetés: Videó: akkor és most, a budapesti C3 Kulturális és Kommunikációs Központ videó gyűjteményének kiállítása, Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér;

18 óra: Aglaja – a bukaresti Reactor Egyesület előadása,Tamási Áron Színház (30/15 lej);

19 óra: I. L. Caragiale: Zűrzavaros éjszaka – a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház előbemutatója, Andrei Mureșanu Színház (15 lej);

20 óra: Parental Ctrl – a kolozsvári GroundFloor Group előadása, Háromszék Táncstúdió (20/10 lej);

20.30 A Kojot című magyar filmdráma vetítése, Művész Mozi by Cityplex (15/10 lej).

 

BÚCSÚ

A Szent György vértanúról elnevezett ferences templom búcsúünnepét ma 11 órától tartják. A búcsús hálaadó szentmisén Tamás József püspök megáldja a felújított templomot, a liturgikus bútorokat és az oltárképet helyettesítő domborművet.

 

TORTOMA

Kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében Bara János (Sepsibodok) megtartja a januárban elmaradt, Székelyként az idegenlégióban című, vetítéssel egybekötött élménybeszámolóját.

TÁNC

Kedden 19 órától a vargyasi művelődési házban a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta c. folklórelőadását mutatja be Ivácson László rendezésében.

 

MAGYAR KARD NAPJA

Holnap 17 órától a Lábas Ház pincéjében vívástörténeti kiállítás, 17.30-tól könyv- és filmbemutató (Borsody László, a géniusz); a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében 19 órától kiállítás a múzeum szablya-gyűjteményéből, 19.30-tól rendhagyó történelemóra Máday Norberttel (A magyar szablya és szablyavívás az 1848-as forradalomban).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük