Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

IGNÁCZ RÓZSA-PÁLYÁZAT

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület pályázatot hirdet alkotói és prózamondó versenyre. Benevezési határidő mindkettőre szeptember 1. Az eredményhirdetés időpontja: szeptember 22. Háromtagú szakmai zsűri értékeli a beérkezett alkotásokat és a prózamondást. Mindkét versenyre V–VIII. és IX–XII. osztályos diákok, valamint felnőttek jelentkezhetnek.

Az alkotói versenyre két művel pályázhatnak. A terjedelem (függetlenül a műfajtól) legtöbb 5 oldal lehet (Times New Roman betűtípus, 12-es, 1,5-ös sorköz). Az alkotás hívószava: kapu.

A prózamondásra kiválasztott szöveg, szövegrészlet legtöbb 2–2 oldal lehet: az egyiknek kötelezően Ignácz Rózsa-műnek kell lennie, a másik egy szabadon választott mű erdélyi magyar írótól. A prózamondás hívószava: szó.

Díjaink: I. díj: 400 lej, egy Ignácz Rózsa-emlékérem és egy Ignácz Rózsa-könyv; II. díj: 300 lej és egy Ignácz Rózsa-könyv; III. díj: 200 lej és egy Ignácz Rózsa-könyv. A pályázók számára szept. 29–30-án kirándulást szervezünk az alábbi útvonalon: Kovászna–Fogaras–Magyarlapád–Fugad–Tordai-hasadék–Kolozsvár–Válaszút–Bonchida–Dés–Nagyernye–Kovászna. Jelentkezni lehet Sarkadi Tünde Angéla tanárnőnél (sarktunde@gmail.com) vagy Gödriné Molnár Mártánál (0729.953.816, 0267.340.455).

MESEÍRÓ ÉS RAJZPÁLYÁZAT

A Tipe Tupa Egyesület meghirdeti a Holnemvolt elnevezésű nemzetközi meseíró pályázatát négy korcsoportban: 7–9; 10–13; 14–18; 19–99 évesek. Pályázni itthoni és határon túli településekről lehet. Minden pályázó egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat. A pályázat 2018. évi témája: Mátyás király. Miként és hogyan, főként mit láthatnánk, ha 2018-ból időutazóként betoppanhatnánk Mátyás király udvarába – erről kell egy mesét írni, amelynek címe: Egy székely Mátyás király udvarában. Terjedelmi korlát: legtöbb három A4-es oldal. Az e-mail szövegében minden esetben fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, e-mail-címét, telefonszámát, illetve az iskolája nevét, címét és e-mail-címét. A tárgyban kérik feltüntetni: Holnemvolt meseíró pályázat; elektronikus úton a guzmi77@yahoo.com vagy botherzsebetzsike@yahoo.com e-mail-címre kell küldeni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük