Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.00 A Pentagon titkai (am. krimi, m. sz., 115 p.); 16.30 Fekete Párduc (am. akciófilm, 134 p.); 18.15 Fantomszál (am. dráma, 130 p.); 19.00 Éjszakai játék (am. vígjáték, 100 p.); 21.00 Vörös veréb (am. thriller, 142 p.); 21.15 A Pentagon titkai.

 

ELŐADÁS

* Ma 18 órai kezdettel az uzoni Erdélyi Lajos Községi Könyvtár előadótermében Péter Alpár képzőművész tart előadást Időutazások Közel- és Távol-Keleten címmel.

*Ma 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében dr. Reisinger János irodalomtörténész és bibliakutató tart vetített képes előadást Zichy Mihály: A Démon fegyverei címmel.

 

KIÁLLÍTÁS

* Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön, a Bástya Házban (Olt utca 6. sz.) nyitják meg Ștefan Daniel Lăzărescu szobrász kiállítását. A művész a kortárs román szobrászat egyik különleges és ugyanakkor kiemelkedő személyisége. A kiállítás Simona Tănăsescu kurátornak köszönhető, és egy válogatás a művész tabuk nélküli, provokatív munkáiból.

* Március 9-én, pénteken 18 órától Diénes Attila szobrászművész kiállítását Muladi Brigitta művészettörténész, nyitja meg az Erdélyi Művészeti Központban. A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője, a kiállítás kurátora köszönti.

* A Kónya Ádám Művelődési Házban március 9-én, pénteken 17 órától dr. Péter Sándor magyartanár megnyitja a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetsége tagjainak A nő és a zene című, csoportos kiállítását.

 

SZÍNHÁZ

*A Hahota Színtársulat öt telt házas előadás után, a közönség kérésére újra bemutatja Nincs mese! című, nagy sikerű kabaré-előadását a kézdivásárhelyi Vigadóban ma 20 órától.

* Március 9-én, pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében, színpadra épített nézőtéren mutatja be a helyi magyar társulat az Anna-legenda című elóadását, amely a Szent Anna-tó legendáját dolgozza fel, a szó helyett elsősorban a zene és a mozgás nyelvén. Mezei Szilárd Anna című zenei művének felhasználásával a színpadi koncepciót Mezei Kinga (rendező) és Gyarmati Kata készítette. A bemutatót követően március folyamán még két alkalommal játsszák: 11-én, vasárnap és 13-án, kedden 19 órától a nagyteremben. Jegyeket a kulturális szervezőirodában, valamint a http://biletmaster.ro honlapon lehet váltani.

*Március 9-én, pénteken 13.15-től és 19 órától a Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában Yasmina Reza Művészet című darabját játssza a Városi Színház.

* A Tamási Áron Színház utóbbi öt évének egyik legsikeresebb előadását, a Bocsárdi László által színpadra állított Hamlet című produkciót a Román Televízió jóvoltából március folyamán három alkalommal is megtekinthetik, újranézhetik TV-képernyőik előtt. Március 9-én 23 órakor, míg 10-én 17 órai kezdettel a TVR Internațional csatornán, illetve 11-én 20 órától a TVR 3-as csatornán közvetítik az előadást.

 

NŐNAPI KONCERT

Március 9-én, pénteken 19 órától a kovásznai Művelődési Központban nőnapi koncertre kerül sor. Fellép a kovásznai Garázs zenekar. A belépés díjtalan.

 

BÁBSZÍNHÁZ

Március 9-én, pénteken 13.30-tól bemutató a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. A Tündérek tenyerén című előadás célcsoportja a 9 hónap – 3 év közötti babák és kisgyermekek, valamit ezek szülei, nagyszülei. A darabot ezt követően március 10-én, szombaton 11.30-tól és 13.30-tól játsszák. Az előadásra a felnőtt- és a babajegy egyaránt 7 lejbe kerül. Bejelentkezni a 0755 335 400-as telefonon lehet (Csüdöm Eszter). A helyek száma korlátozott (21 férőhely).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük