Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma16 órától Fantomszál (am. dráma, 130 p.); 16.30 Szellemek háza (auszt.–am. horror, 90 p); 18.15 Szólíts a neveden (ol.–fran.–braz.–am. romantikus dráma, 132 p.); 18.30 A szabadság ötven árnyalata (am. romantikus dráma, m. sz.); 20.45 A szabadság ötven árnyalata; 21.00 A Viszkis (magy. akciófilm, 126 p.).

BORVACSORA

A somlói borvidék legjobb nedűit hozza el a kézdivásárhelyi Jazz Bisztróba a Kolonics pincészet. A pénteken 19 órakor kezdődő borvacsorán olaszrizlinget, hárslevelűt, juhfarkot és furmintot szolgálnak fel több évjáratból. A menüt szarvasgombás házi zsendice, pácolt fürjtojás, zöld alma, fekete-erdei sonka, füge, friss baguette; fűszeres velővel töltött crêpe, vajas gyökérpüré, marinált cukkini; gyömbéres-chilis malaccsászár és -szűz, vanília, karalábé, vajas-morzsás burgonyagombóc; sárgabarackos, bazsalikomos, epres Rákóczi-túrós képezi. A beugró 100 lej, asztalfoglalás a 0723.194.070-es telefonszámon.

SZÍNHÁZ

Az M Studio Mozgásszínház ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban mutatja be a Lift – Boys will be boys, A fiúk már csak ilyenek című előadását Fehér Ferenc rendezésében.

ZONGORAKONCERT

Ma 19 órától a kovásznai művelődési központban Szőcs Botond zongoraművész koncertezik. Egy jegy ára 10 lej.

ELŐADÁS

Ma 18 órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében dr. Reisinger János irodalomtörténész tart vetített képes előadást Csontváry: Fohászkodó Üdvözítő címmel.

ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

Ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Bástya Házban Sántha Attila Bühnagy székely szótár, Orbán János Dénes Véres képeslapok Erdélyből, Muszka Sándor A lusta dög és az újra kiadott Sanyi bá, György Attila Lucius Caius Tarquinius Porsenna – Emlékiratok, valamint Molnár Vilmos Csodák ideje című könyvét mutatják be a szerzők.

KIÁLLÍTÁS

* Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Köntés Galériában Hlavathy Károly fotóművész megnyitja Péter Hajnal Margit és Pál Antal Illanó fények című fotókiállítását. Közreműködik B. Piroska Klára színművész és a Mandula Duó.

* Február 23-án, pénteken 18 órától az Erdélyi Művészeti Központban Gazdáné Olosz Ella textilművész kiállítását Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalom- és művészetkritikus nyitja meg (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 2. szám, III. emeleti kiállítóterek). A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az EMŰK vezetője köszönti, közreműködik Ségercz Ferenc népzenész.

KONCERT

Február 23-án, pénteken 22 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában lépnek fel a romániai elektronikus zene gyöngyei, a Karpov not Kasparov és Pœtrip zenekarok.

HANGVERSENY

Február 23-án, pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermébe várja a zenekedvelő közönséget a Hangversenyévad újabb koncertje, amelynek keretében a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia lép színpadra. A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenekarát ez alkalommal az azerbajdzsáni Fakhraddin Kerimov vezényli, szólistaként közreműködik Bartha Géza klarinéton. A koncertre érvényesek a Hangversenyévad éves bérletei, jegyek a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatóak (Szabadság tér 1. szám) és a www.biletmaster.ro  honlapon.

NÉPTÁNC

Február 23-án, pénteken 19 órától Bölönben, a Pózna Panzióban kulturális estet tartanak. Fellép a nagyzerindi Ibolya néptánccsoport és a sepsiszentgyörgyi Zöld Fenyő néptánccsoport, valamint Boda Szabina népdalokat ad elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük