Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma 16 órától A Viszkis (magy. akciófilm, 126 p.); 16.30 A szabadság ötven árnyalata (am. romantikus dráma); 18.30 Fantomszál (am. dráma, 130 p.); 18.45 Szellemek háza (auszt.–am. horror, 90 p.); 20.30 Fekete Párduc (am. akciófilm, 134 p.); 21.00 A szabadság ötven árnyalata (m. sz.).

TORTOMA ÖNKÉPZŐKÖR

Ma 19 órakor a baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében bemutatják Benkő Emő ny. magyar nyelv és irodalomtanár (Bardoc) Nyelvünk lelke – a magyar nyelv ősgyökei erdővidéki székely tájszavakban és földrajzi nevekben című kötetét. Házigazda: Demeter László muzeológus.

ZONGORAKONCERT

Február 22-én, csütörtökön 19 órától a kovásznai művelődési központban Szőcs Botond zongoraművész koncertezik. Jegyvásárlás (10 lej) a művelődési ház jegyirodájában hétfőtől péntekig 8–16 óráig vagy a 0267 340 394-es telefonon. Egy jegy ára 10 lej.

SZÍNHÁZ

Ma 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában, a Városi Színház előadásában Yasmina Reza: Művészet. Érvényes a Gábor Áron-bérlet.

KONCERT

Február 23-án, pénteken 22 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában lépnek fel a romániai elektronikus zene gyöngyei, a Kaprov not Kasparov és Pœtrip zenekarok.

MÚZEUM

Február 21-én, szerdán 18 órától különleges programmal várják Sepsiszentgyörgy kultúrakedvelő közönségét a Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia-termébe. A „Tehetségük az isteni kegyelem ajándéka” című, a Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképét bemutató időszakos tárlathoz kapcsolódóan 18 órától dr. Molnár Szabolcs, a bukaresti Hungarológiai Tanszék nyugalmazott professzora tart előadást Berde Mária életpályájáról. A kiállítás szerda délután 16 és 19 óra között ingyenesen látogatható. Az előadás ideje alatt már látható lesz a februári hónap műtárgya, Berde Mária leckekönyve, melyet dr. Molnár Szabolcs professzor úr adományozott az intézménynek.

ELŐADÁS

Kedden, február 20-án 17 órától az Ezüst Akadémia újabb előadására kerül sor a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Az akadémia meghívottja dr. Makó Zoltán egyetemi professzor. Az előadás címe: Azok a csodálatos fekete lyukak.

NYÍLT NAP

Nyílt napot tartanak március elsején a Mikes Kelemen Elméleti Líceumban azoknak a szülőknek, akik most íratják iskolába a gyermeküket. 17 órai kezdettel az iskola vezetősége és az előkészítő osztályok tanítói bemutatják célkitűzéseiket és elképzeléseiket, ezt követően a szülők meglátogathatják a leendő előkészítő osztályosok termeit.

HUMORPINCE

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában február 21-én, szerdán 18 órától minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót várnak szeretettel.

 

SZABLYAVÍVÁS

A Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola heti két edzéssel vár jelentkezőket gyerek (9–14 év) és felnőtt (14–99) csoportba. Nyílt edzések, ingyenes kipróbálási lehetőség! További tájékoztatás az iskola Facebook-oldalán vagy a 0745.069.121-es telefonszámon.

INGYENES FELLÉPÉS

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház ingyenes fellépési lehetőséget kínál a helyi tanintézményeknek, amatőr csoportoknak a Szent György Napok közösségi színpadán április 27–29. között. A részvételi szándékot február 28-ig lehet jelezni a program@kultur.ro e-mail-címen, vagy a 0737.151.102-es telefonszámon. Részletes tájékoztatás a jelentkezési feltételekről a www.szentgyorgynapok.ro oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük