Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 16.00 12 katona (am. akció, 130 p.); 16.30 Proud Mary (am. akció-thriller, 90 p.); 18.15 Egy szent szarvas meggyilkolása (angol–ír thriller, 121 p.); 18.30 A Viszkis (magy. akciófilm, 126 p.); 20.30 120 dobbanás percenként (fr. dráma, 140 p.); 21.00 Sztálin halála (fr.–angol fekete komédia, 106 p.).

 

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház A halhatatlanságra vágyó királyfi című, magyar népmeséből készült bábjátékot a Cimborák Bábszínház stúdiótermében pénteken 18 órától, valamint szombaton 11 órától játssza. A jegyek előfoglalását, csoportok bejelentkezését a 0755 335 400-as telefonszámon várják (Csüdöm Eszter). Jegyeket váltani az előadások előtt fél órával lehet a helyszínen 7 lejért.

 

KIÁLLÍTÁS

* Február 9-én, pénteken 17 órától a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban Deák Ferenc művészettörténész nyitja meg Székely Géza Idő-(k)arcok c. grafikai tárlatát. Az eseményen felolvas Fekete Vince Vargaváros c. verseskötetéből, majd ezt követően bemutatják Benő Attila Egy század arcai c. verseskötete, amelyet Székely Géza illusztrált. A kötet szerzőjével Dimény H. Árpád beszélget.

* Február 9- én, pénteken 18 órától a Lábas Házban, az Erdélyi Művészeti Központ szervezésében Hosszú Zoltán képzőművész A megnyitja Prímek Primisszima + című kiállítást. A vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője köszönti. Közreműködik Boldizsár Szabolcs fuvolán.

 

SZÍNHÁZ

Ma 19 órától a Tamási Áron Színház kamarateremben Pintér Béla: Kaisers TV, Ungarn (rendező: Porogi Dorka) című darabot játssza a helyi magyar társulat.

 

MUSICAL- ÉS OPERETTEST

A kolozsvári Operettissimo együttes musical- és operettesten – Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Mágnás Miska, A szépség és a szörnyeteg, Az operaház fantomja, Hegedűs a háztetőn – lép fel Sepsiszentgyörgyön február 9-én, pénteken 19 órától. A jegy ára 30 lej, kapható a városi kulturális szervezőirodában (telefon: 0267.312.104).

 

M STUDIO

Február 10-én, szombaton 19 órától az M Studio Mozgásszínház és a Frenák Pál Társulat a TO_R című előadást játssza a Háromszék Táncstúdióban. Rendező-koreográfus: Frenák Pál.

 

BUSINESS CAFÉ

A Junior Business Club február 8-án 18 órától a Gado étteremben tartja évnyitó üzleti kávéházát. A Hulladékból érték címmel Antal Hajnal vállalkozó, táskatervező, a Selected Bags alapítója tart előadást, majd az új adózási törvényekről és az alkalmazottak bérezési és adózási módosításairól Benkő Pál, a Könyvviteli Szakértők és Hites Könyvelők Testületének (CECCAR) Kovászna megyei fiókjának elnöke, valamint Bodosi Mária, a CECCAR Kovászna megyei fiókjának képviselője számol be. A részvétel ingyenes.

 

HAHOTA

Február 14-én, szerdán 17 és 20 órától a kovásznai művelődési központban a marosvásárhelyi Hahota Színtársulat bemutatja a Nincs mese című zenés szilveszteri kabaréját. Jegyár: 30 lej. Helyfoglalás, jegyek elővételben a kovásznai művelődési házban naponta 8–15 óra között, vagy az előadás előtt egy órával a helyszínen, érdeklődni a 0267.340.394-es és a 0744.364.250-es telefonszámon lehet.

 

NYÍLT NAP

A baróti régi árvaház épületében működő Nappali központ (Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság) február 9-én, pénteken 14 órától farsangi ünnepléssel egybekötött nyílt napot szervez. Az érdeklődőket a Petőfi Sándor (Híd) utca 8. szám alá várják a rendezvényre, ahol betekintést nyerhetnek az intézmény életébe. Telefonszám: 0267 377 326.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük