Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Ma a moziban: 16.00 Olaf karácsonyi kalandja (am. animáció, 22 p.); 16.00 Coco (am. animáció, 109 p.); 16.30 Mikulás karácsonyra (norv. családi vígjáték, magyar szinkron 70 p.); 18.00 Mikulás karácsonyra (román szinkron); 18.30 Épouse-moi mon pote (fr. vígjáték, 92 p.); 20.00 Kincsem (magy. romantikus film, 121 p.).

 

ELMARAD

A ma 18 órára, a Vigadó Művelődési Ház dísztermében és galériájában meghirdetett az Illúzió és tükröződés – Gróf Bánffy Miklós művészi pályaképe című kiállítás elmarad.

 

SZÍNHÁZ

* Ma 19 órától a Háromszék Táncstúdióban az M Studio Mozgásszínház és a Compagnie Pal Frenak koprodukciója, a TO_R című előadás tekinthető meg (rendező: Frenák Pál).

* Pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Michel de Ghelderode Escorial című darabját játssza a helyi magyar társulat, Zakariás Zalán rendezésében.

 

MÉZES SZOMBAT

A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban december 16-án, 10–13 óra között a Mézes szombattal zárják a Csodaváró programsorozatot, ahol a barkácsolás mellett mézeskalácsot díszíthetnek és kóstolhatnak az érdeklődők, forró tea kíséretében. A részvétel ingyenes.

 

KREATÍV MŰHELYFOGLALKOZÁS

A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér kreatív műhelyfoglalkozást és tárlatvezetést szervez december 22-ig két témában az alábbiak szerint: egyrészt 3–14 évesek számára, amelynek keretében a karácsonyi szimbólumrendszert a kortárs művészet eszközeivel kapcsolhatják össze a résztvevők, és olyan egyéni vagy csoportos alkotásokat hozhatnak létre, amelyek az ünnepi hangulat erejére építenek, másrészt kreatív műhelyfoglalkozást és interaktív tárlatvezetést, amelynek keretében a kortárs művészet nemzeti identitás kérdésére adott válaszlehetőségeivel találkozhatnak a résztvevők. Rendhagyó történelemórán vehetnek részt a 14–18 éves diákok, amely a kiállítás tematikájához kapcsolódva aktuális történelmi ismeretekre világít rá. A részvételhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges! Érdeklődő csoportok jelentkezését a 0724.338. 562-es telefonszámon, valamint a studio@magmacm.ro címen várják.

 

HANGVERSENY

* Ma 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban lép fel a Plugor Sándor Művészeti Líceum tanáraiból alakult Classical Énekegyüttes. Karácsonyi várakozás című műsorra 15 lej a belépő.

* December 15-én 10 és 12 órától a Tamási Áron Színházban leckehangversenyt tartanak, amelynek a témája Mozart és a bécsi klasszicizmus. A hangverseny zenei anyaga a Mozart Kis éji zene című művén alapszik, közreműködik a Georgius Kamarazenekar, a mesélő Adorján Csaba.

 

KONCERT

December 15-én, pénteken 18 órától a Kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében DzsinnKalaDzsi-koncert lesz.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében mutatják be Kazinczy Gyöngyvér (a volt futballista, Bodor István felesége) Az ördög markából Isten tenyerébe című könyvét, közreműködik Pápai Tamás keresztény dalszerző és zenész.

 

KIÁLLÍTÁS

* Ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Köntés Galériában a Mohos Fotóklub 2017-es éves tárlata, december 15-én, pénteken 18 órától Francisc Mráz Ferkó, Andrei Conţiu, Gyuri Ilinca Időn kívüli Nepál című kiállítása nyílik meg.

* December 15-én, pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) III. emeleti kiállítóterében Mészáros Gergely, Tomcsik Judit és Péter Alpár kiállításának megnyitóján a vendégeket Vécsi Nagy Zoltán, az EMŰK vezetője köszönti; a kiállítást megnyitja Várallyay Réka művészettörténész.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük