Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KÖNYVBEMUTATÓ

Október 26-án, csütörtökön délután 18 órakor könyvbemutatót tartanak Uzonban, a könyvtárban. Préda Barna, Az én falum, Zalánpatak című monográfiáját bemutatja dr. Péter Sándor. 

ÍRÓ–OLVASÓ TALÁLKOZÓ

Ma 16 órakor a Vigadó kistermében író-olvasó találkozótrendeznek Dimény-Haszmann Árpád költő, Fekete Vince író és Tamás Dénes írók részvételével, Sárkány Tímea egyetemi hallgató moderálásával.

MOZI

Csütörtökön 16.15 Hattyú hercegnő: Királyi kémküldetés (am.–indi.-dél-kor. családi animációs film); 16.30 Anchors Up (am.  animáció); 18 óra Brazilok; 18.15 Űrvihar – sci-fi,109 p.); 20 óra Thor: Ragnarök (am. akciófilm).

ANIMÁCIÓS VILÁGNAP

A sepsiszentgyörgyi Cabiria Egyesület szervezésében október 26–28. között emlékeznek meg az animáció világnapjáról. Részletek honlapunk Erről tudott? rovatában.

KIÁLLÍTÁS

* A budapesti Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című vándorkiállítását ötödik erdélyi helyszínként a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum látja vendégül. Az október 26-án, csütörtökön 18 órakor nyíló kiállítás megrendezésének aktualitását a napjainkban sokszor emlegetett és sokakat foglalkoztató globális klímaváltozás adja.

A kiállítás olyan kihalt fajokat is bemutat, amelyek például a barlangrajzokon is szerepelnek, illetve a maradványok alapján tudják a szakemberek, hogy az ősember naponta találkozott velük, esetleg vadászott is rájuk. A megnyitó vendégeit a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, Vargha Mihály köszönti. Köszöntőt mond ugyanakkor Csergő Tibor András, a gyergyószentmiklósi Tarisznyás Márton Múzeum igazgatója, a kiállítás székelyföldi kurátora. A kiállítás 2018. január közepéig látogatható.

SZÓNOKVERSENY

Ma 8.30-kor tartják a kézdivásárhelyi Vigadóban a XVII. erdélyi Kossuth-szónokverseny megnyitóját. A megmérettetés első fordulója 11–14, a második pénteken 9–11 óra között zajlik, eredményhirdetés és gálaműsor 13.30-tól esedékes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük