Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

’56 EMLÉKEZETE

* Október 23-án 17.30 órai kezdettel a Magyar Polgári Párt kovásznai szervezete, a Lyukaskő Egyesület és az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezésében a kovásznai központi parkban található ’56-os emlékműnél az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára tartott megemlékezésre kerül sor.

* Október 23-án Kézdivásárhelyen 13 órától tisztelgés az 1956-os szabadságharc hősei előtt a református temetőben, 19-től megemlékező műsor és koszorúzás a Hősök Emlékművénél, előtte a kézdivásárhelyi iskolák fáklyás felvonulása a Gábor Áron téren.

* Sepsiszentgyörgyön 11-től koszorúzzák a polgármesteri hivatal homlokzatán található Gloria Victis-táblát, 11.30-tól koszorúzás Szalai Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál, 17.30-tól az Ecseri tekercsek c. filmet vetítik a Művész Mozi by Cityplexben, 19-től megemlékezés az ’56-os emlékparkban, 20-tól fáklyás körmenet az Erzsébet parkban.

* Erdővidéken, Baróton október 23-án, hétfőn 16 órától, a Petőfi utcai 56-os emlékműnél szerveznek megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére. A megemlékezést a város önkormányzata és a Városi Művelődési Ház rendezi.

KÖNYVBEMUTATÓ

* Dr. Biró Gábor A nevető kórház című könyvét október 24-én, kedden 18 órakor a Vigadó Művelődési Ház dísztermében, a szerző jelenlétében dr. Borcsa János, az Ambrózia Kiadó vezetője mutatja be. A szerző dedikál.

* Október 24-én, kedden 19 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében bemutatnak három ’56-os témájú kötetet: Nem hiába haltatok meg – Tercsi naplója 1956-ből, Világ csodája ’56, illetve Benkő Levente: Bűn volt a szó (2002) kötetének bővített, második kiadása.

KIÁLLÍTÁS

Október 24-én, kedden 19 órakor nyitják meg az Árkosi Kulturális Központban (Bástya-ház, Olt utca 6. sz.) Miklóssy Mária sepsiszentgyörgyi festőművésznő kiállítását, amelynek anyaga válogatás a művésznő reprezentatív, valamint még be nem mutatott grafikáiból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük