Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Pénteken 16 órakor A mogyoró-meló 2. (kan.-am.-dél-kor. családi animációs film); 16.15 A Lego Ninjago film (am.-dán családi animációs film); 18 órakor Kingsman: Az Aranykör (ang.-am. akció-vígjáték); 18.15 Egyenesen át (am. dráma); 20.30 Borg/McEnroe (svéd-dán-finn dráma); 20.45 Amerikai bérgyilkos (am. akcióthriller).

Szombaton 12 órakor Dzsungel-mentőalakulat (fran. bábfilmsorozat, magyar szinkronnal); 12.15 A Lego Ninjago film; 14 órakor Egy lépés az angyalok mögött (román dráma); 14.15 Dzsungel-mentőalakulat; 16.15 Borg/McEnroe; 17 órakor Kingsman: Az aranykör; 18.15 Egyenesen át; 20 órakor Amerikai bérgyilkos; 20.15 Viktória királynő és Abdul (angol-am. dráma).

Vasárnap 12 órakor Dzsungel-mentőalakulat (magyar szinkronnal); 12.15 A Lego Ninjago film; 14 órakor Egy lépés az angyalok mögött; 14.15 Dzsungel-mentőalakulat; 16.15 Viktória királynő és Abdul; 17 órakor Amerikai bérgyilkos; 18.30 Borg/McEnroe; 19.30 Kingsman: Az aranykör; 20.30 Egyenesen át.

ZENE

* A zene világnapja tiszteletére a Hagyományőrző napok részeként Codex-koncertre kerül sor a kézdivásárhelyi Erzsébet Teremben szeptember 29-én 18.30 órától. Műsoron: magyar főúri zene.

* Szombaton 19 órától rendkívüli Beethoven-est az Árkosi Kulturális Központban (Bástya-ház, Olt utca 6). Fellép Răzvan Suma, cselló (Románia egyik vezető csellóművésze) és Daniel Goiți zongoraművész. Műsoron: Beethoven szonáták.

NAGYCSALÁDOT TÁMOGATNAK

A rászoruló sokgyermekes családok és a kisgyerekek, idős emberek, valamint a fogyatékkal élők folyamatos és hatékony megsegítése témával tart előadást Kiss István szeptember 29-én, pénteken 18 órától Sepsiszentgyörgyön az Írisz Házban.

SZENT MIHÁLY-NAPI BÚCSÚ

Pénteken 11 órától a Szent Mihály-hegyi római katolikus templomban Szent Mihály főangyal tiszteletére búcsús szentmisét tartanak a környékbeli papság részvételével.

E’MESEVÁR

Gyerekrajz-kiállítással és japán papírszínház-bemutatóval zárja a Bod Péter Megyei Könyvtár E’mesevár című, kisiskolásoknak szóló könyvtár- és mesenépszerűsítő programját. A rendezvény szeptember 29-én, pénteken 11 órától kezdődik a könyvtár Gábor Áron termében.

KIÁLLÍTÁS

A Vadon Egyesület szervezésében pénteken 18 órától tartják a IV. TransNatura nemzetközi természetfotó-pályázat kiállítással egybekötött díjátadó ünnepségét Sepsiszentgyörgyön a Székelyföldi vadászati kiállítás előadótermében. Házigazda: Demeter János, az egyesület igazgatója.

KÖNYVBEMUTATÓ

Kovásznán a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa termében, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében szombaton 19 órai kezdettel Csoma Gergely fotó- és szobrászművész, a moldvai csángómagyarság kutatója mutatja be új könyvét Megkötött idő – Varázslások, ráolvasások, rontások, archaikus imák és népmesék Moldvából címmel. A szerző részleteket olvas fel könyvéből, énekkel, versmondással színesítve a bemutatót. A rendezvény házigazdája Gazda József tanár, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke.

MOTOROS KÖRÚT

A reformáció 500. emlékéve tiszteletére a Sepsi Református Egyházmegye szervezésében motoros körút indul Sepsiszentgyörgyről a 95 tételre emlékezve október 1-jén 11 órától. Útvonal: a Sepsi Aréna parkolója–Tusnád–Csíkkozmás–Nyergestető–Kézdivásárhely–Alsócsernáton. Bustya János lelkipásztor, tanár előadást tart Alsócsernátonban Ha Luthernek lett volna Facebookja címmel, majd a közös ebéd után meglátogatják a Haszmann Pál Múzeumot. Érdeklődni a motoros.reformacio500@gmail.com e-mail-címen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük