Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

Falunap Felsőrákoson

Az utóbbi években a felsőrákosi falunapot a szeptember végi őszi hálaadás ünnepéhez kapcsolják. Az ünnepség szombaton, a falu focipályáján zajlik, ahol reggel 8 órától kezdődően láncfűrészes favágóversenyre, majd 9 órától különböző lovasversenyekre kerül sor. A nap során a továbbiakban főzőversenyt és minifoci-bajnokságot is tartanak. Vasárnap a Csala Kürtje fúvószenekar ébresztőjével kezdődik a nap, aztán 11 órától ünnepi istentiszteletre várnak mindenkit. 19 órától a kultúrotthonban a helyi fiatalok művelődési estje van műsoron, többek között fellép a baróti Syncron tánccsoport is.

Családi nap Miklósváron

Szombaton, szeptember 23-án családi napot tartanak a miklósvári Kálnoky-kastély udvarán. A déli 12 órától délután hat óráig tartó programok között lesznek kézműves-tevékenységek, táncoktatás, kürtöskalács-sütés és pónilovas szekerezés is. Ugyanakkor a családok számára kincskereső játékot szerveznek, a résztvevők tombolahúzáson vehetnek részt.

Színházi fesztivál Kovásznán

A kulturális sokszínűség napja alkalmából, szombaton 9 és 15 óra között zajlik a 6. Juventus Színházi Fesztivál a Kovásznai Művelődési Központban. A rendezvény fellépnek: a Kőrösi Csoma Sándor diákszínpad, a segesvári Tanulók Klubjának színjátszó csoportja, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata, a bodzafordulói Mircea Eliade Líceum és a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Líceum színjátszó csoportja.

Ifjúsági találkozó Teleken

A Kézdi–Orbai Református Egyházmegye szervezésében szombaton 10 órától őszi ifjúsági találkozót tartanak Orbaiteleken. A rendezvény áhítattal kezdődik a helyi református templomban, majd Dezső László Levente tart előadást Mesét hallgatni jó címmel. A találkozón vetélkedők és más szabadidős tevékenységek várják a fiatalokat.

MŰVÉSZ MOZI

* Péntek 18.00 Elveszve Párizsban (fran.–bel. vígjáték, , 83 p.); 18.15 A mogyoró-meló 2. (animációs film, rsz., 92 p.); 20.00 Viktória királynő és Abdul (ang.–am. életrajzi dráma, 112 p.); 20.15 Kingsman: Az aranykör (ang.–am. akció–vígjáték, 141 p.).

* Szombat 12.00 Dzsungel-mentőalakulat (fran. bábfilmsorozat, msz.); 12.15 A Lego Ninjago-film (am.–dán animációs film, rsz., 100 p.); 14.00 Egy lépés az angyalok mögött (ro. dráma, 150 p.); 14.15 Dzsungel-mentőalakulat (rsz.); 16.15 Tejben, vajban, szerelemben (szerb–ang.–am. dráma, 125 p.); 17.00 Amerikai bérgyilkos (am. akcióthriller, 112 p.); 18.30 Viktória királynő és Abdul; 19.30 Kingsman: Az aranykör; 20.45 Elveszve Párizsban.

* Vasárnap 12.00 Dzsungel-mentőalakulat (msz.); 12.15 A Lego Ninjago-film (rsz.); 14.00 Egy lépés az angyalok mögött (ro.); 14.15 Dzsungel-mentőalakulat (rsz.); 16.15 Viktória királynő és Abdul; 17.00 Amerikai bérgyilkos; 18.30 Elveszve Párizsban; 19.30 Kingsman: Az aranykör; 20.15 Tejben, vajban, szerelemben.

KONCERT

Ma 18 órától Nicolae Dumitru zongorakoncertjére kerül sor az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Bástya-ház, Olt utca 6. szám).

KIÁLLÍTÁS

Ma 17 órakor a kovásznai Városi Művelődési Ház kiállítótermében megnyitják Török Gáspár marosvásárhelyi fotóművész tárlatát. A munkákat Nagy Lajos fotóművész méltatja. Zongorán közreműködnek: Bartos Kinga és Szabó Kamilla, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákjai. Felkészítő tanáruk: Gyerő Katalin.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban, 23-án a baróti múzeum Kászoni Gáspár-termében, 24-én a Székely Nemzeti Múzeumban és 25-én a kovásznai művelődési házban Püski Sándor, a Püski Kiadó igazgatója bemutatja Cey-Bert Róbert Gyula őstörténész, keletkutató magyar–török trilógiájának második és harmadik kötetét, a Végvári oroszlányok – Élni és halni a hazáért, valamint a Nincs más út, csak a szabadság címűeket. A könyvek a helyszínen kedvezményesen megvásárolhatóak.

* Az Árkosi Kulturális Központban (Bástya-ház) szombaton 17 órától bemutatják a Koinónia Kiadó két legújabb gyerekkönyvét: Sikó-Barabási Eszter Meseotthon című kötetét és Gál Andrea Hátamon a zsákom című könyvét. A szerzőkkel Bedőházy Beáta, a Tekergő Meseösvény mesélője beszélget.

KALENDÁRIUM

Ma 18 órakor a Fürkésző sorozat keretében Nagy Botond csillagász (Barót) Barangolás az őszi égbolton címmel tart ismeretterjesztő vetített képes előadást. Arra biztatnak mindenkit, vigyen magával távcsövet, mert jó idő esetén az előadást követően, a Kisasszony kápolna dombján, egy tényleges látcsöves barangolást terveznek az őszi égbolton. Házigazda: Hoffmann Edit muzeológus.

 

ELŐADÁS

Szeptember 25-én, hétfőn 18 órától Kovásznán, a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében, a Fábián Ernő Népfőiskola és a Kovásznai Városi Művelődési Ház szervezésében Bácsfainé dr. Hévizi Józsa tart vetített képes előadást Az önigazgatás Magyar Királyságbeli módjai a székely, szász, jászkun (stb.) területi autonómiától a többnyelvű és közigazgatású városokon át a nemzetiségek egyházi-kulturális autonómiájáig címmel.

SZÍNHÁZ

* Szeptember 24-én, vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. előadással nyitja meg 12. évadát az M Studio.

* Ma és szombaton 19 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Évforduló (rendező: Alexandru Dabija) című előadást játssza a magyar társulat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük