Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ÍRÓTÁBOR ÁRKOSON

Szeptember 7–10. között Árkoson, az Európai Tanulmányi Központban tartja 16. írótáborát az E-MIL, az idei téma: Irodalomstratégiák Erdélyben és a Kárpát-medencében címmel. A mai program: 19 órától ünnepélyes megnyitó: Karácsonyi Zsolt, az E-MIL elnöke, 19.10-től György Attila, Papp Attila Zsolt és Vincze Ferenc felolvasóestje. Moderátor: Serestély Zalán. Pénteken kihelyezett programja is lesz a tábornak: 19 órakor a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban lép közönség elé a táborba meghívott költők, írók közül Benő Attila, Király Zoltán és Muszka Sándor. Beszélgetőtársuk Szonda Szabolcs, a társszervező Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órától az uzoni Erdélyi Lajos Könyvtár előadótermében vitéz Lay Imre író, ’56-os túlélő mutatja be a Brassói srácok című könyvét.

KIÁLLÍTÁS

Ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Köntés Pincegalériába Baby-ball – babarclenyomatok, avagy Üzenet a Túlpartról címmel nyílik meg Becsey Zsuzsa képzőművész, meseíró, rajzfilmkészítő kiállítása.

MŰVÉSZ MOZI

Ma 16.00 A mogyoró-meló 2. (animációs film, 92 p., rom. szinkr.); 16.15 Az Emoji-film (am. animáció, 86 p., rsz.); 18.00 Négyen a bank ellen (ném. játékfilm, 96 p., 2016.); 18.15 Barry Seal: A beszállító (am. thriller, 114 p.); 18.30 Girls Trip (am. vígjáték, 122 p.); 20.30 Sokkal több mint testőr (am. akció–vígjáték, 118 p.).

KÓRUSPRÓBA

A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Cantus Firmus vegyeskara ma 18.15-kor kezdi rendszeres kóruspróbáit, melyre új érdeklődőket is várnak.

KALENDÁRIUM

Szeptember 8-án, pénteken 18 órakor Erdővidék Múzeumában, a Kalendárium Jeles napok-sorozatában a Szent Mihály hava jeles napjait elevenítik fel. A résztvevőket arra kérik, vigyenek magukkal az időszakra jellemző gyümölcsöket, terményeket, hogy csereberevásárt rendezhessenek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük