Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

ABBA-sláger is felcsendült

Elégedettek a szervezők, házi­gazdák, elmondásuk szerint mindvégig jó hangulatban zajlott, és jelentős érdeklődésnek örvendett az idei, 13. alkalommal megszervezett mikóújfalusi fúvóstalálkozó.

A már hagyományos találkozót – a mikóújfalusi Nagykürt 1995 Fúvósegyesület szervezésében – augusztus 19-én, szombaton tartották: a szokásos kora reggeli zenés ébresztő után koszorúzásra, majd az ünnepélyes felvonulásra, no meg a várva várt produkciókra került sor. Sorbán Miklós, a Nagykürt 1995 Fúvószenekar karnagya érdeklődésünkre elmondta, idén nyolc zenekar vett részt a találkozón: a helyiek mellett Barátos, Lécfalva, Nagybacon, Gidófalva, Árkos, Sepsikálnok rezesbandái, valamint az Erdővidéki Fúvószenekar. A vendégeket a helyi polgármesteri hivatal előtt fogadták, innen – a települést átszelve – ünnepélyesen vonultak fel a mikóújfalusi sportpályához, ahol fesztiváljellegű környezetben adták elő repertoárjukat a zenekarok.

– Hagyomány, hogy közös zenéléssel rajtol a koncertsorozat: idén az Erdővidéki Fúvószenekar karnagya vezényelt, miközben a közönség a fúvósokkal együtt a magyar, illetve székely himnuszt énekelte. A helyszínen több mint 150 személy volt kíváncsi az eseményre – részletezte Sorbán.

A helyi zenekar 2015-ben állított az alapító tagok számra, a katolikus templom kertjében egy emlékkövet, ezt koszorúzták meg.

– A Nagykürt 1995 folyamatosan fiatalodik, a legkisebb tagunk harmadik osztályos, a legidősebb pedig 60 éves. Csak mikóújfalusi lakos léphet be a csapatba: jelenleg 36 aktív tagot számlálunk, amikor mindenki itthon van, egyetemről is hazatérnek, akkor elérjük a 38-as létszámot – összegzett a karnagy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 21., 23:34
    ÉRTÉKELÉS: 0

    …” ünnepélyesen vonultak fel a mikóújfalusi sportpályához, ahol fesztiváljellegű környezetben adták elő repertoárjukat a zenekarok.” ”A helyszínen több mint 150 személy volt kíváncsi az eseményre ”. Nem tudom a szerzö járt-te ara felé, ot eggy ronda épület van, a rezesekel se vót 150 ember.